keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Putinin "politbyroon" keski-ikä on korkeampi kuin Neuvostoliitossa

Putinin turvallisuusneuvoston jäsenten keski-ikä on korkeampi kuin Neuvostoliiton kommunistisen puolueen politbyroossa, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Vanhuksista koostunutta NKP:n keskuskomitean politbyroota pidettiin aikanaan maata hallinneen "gerontokratian" symbolina.

Venäjän turvallisuusneuvoston pysyviä jäseniä ovat puolustus-, sisä- ja ulkoministeriön, turvallisuuspalvelu FSB:n, ulkomaantiedustelun sekä parlamentin ylä- ja alahuoneiden johtajat. Sen jäsenten keski-ikä on nyt 64,9 vuotta eli korkeampi kuin Neuvostoliiton politbyroon keski-ikä vuonna 1986 (62,7 vuotta).

NKP:n keskuskomitean politbyroon keski-ikä saavutti huippunsa vuonna 1981, jolloin se oli 67,7 vuotta. Venäjän turvallisuusneuvosto saattaa ohittaa tämän luvun vuonna 2025.

Venäjällä valtion virkamiesten on erottava viimeistään 70-vuotiaina. Presidentti Putin kuitenkin pidentää jatkuvasti turvallisuusneuvoston jäsenten virkakausia. Tällä viikolla jatkokauden sai 70-vuotias entinen puolustusministeri Sergei Ivanov. Hänen lisäkseen 70 vuotta ovat täyttäneet Putin itse, FSB:n päälliköt Aleksandr Bortnikov ja Nikolai Patrushev, ulkoministeri Sergei Lavrov ja ylähuoneen puheenjohtaja Valentina Matvijenko. Turvallisuusneuvoston nuorin jäsen on presidentin hallinnon johtaja Anton Vaino, joka täyttää helmikuussa 51 vuotta.

Miesten keski-ikä ja eläkeikä on Venäjällä 65 vuotta. Putinin turvallisuusneuvosto ohittaa sen jo tänä vuonna.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti