tiistai 14. helmikuuta 2023

Primorjen "venäläinen lennokki" löytyi Aliexpressistä

Primorjen kuvernöörin esittelemä "uusi venäläinen lennokki" löytyi kiinalaisesta verkkokaupasta, kertoo Telegram-kanava Govorit NeMoskva. "Paikallisten insinöörien rakentaman" droonin voi tilata Aliexpressistä 12 000 dollarilla.

Venäjän Kaukoidässä sijaitsevan Primorjen aluepiirin kuvernööri Oleg Kozhemjako esitteli hiljattain Telegram-kanavallaan "paikallisten insinöörien suunnitteleman" ilma-aluksen koelentoja. Aluehallinnon mukaan drooneja on rakennettu 45 kappaletta ja valmistaja aloittaa pian niiden sarjatuotannon.

Kanavan lukijat huomasivat heti, että "ainutlaatuinen keksintö" (kuvassa oikealla) on kiinalaisen CUAV Tech -yhtiön lennokki (vasemmalla), jollaisen voi ostaa Aliexpress-verkkokaupasta. Tällä hetkellä sen hinta on laskettu 903 000 ruplaan. Radio Svobodan mukaan kiinalaisvalmistaja sanoo vastustavansa sotaa ja kieltävänsä tuotteittensa viemisen Venäjälle tai Ukrainaan.

Primorjen hallinto puolustautuu sanomalla, että kaikki lennokit ovat periaatteessa samanlaisia. Erona on, että heidän laitteessaan käytetään ainutlaatuista ohjausjärjestelmää. Telegram-kanava Piratskaja buhta toteaa, että "ainutlaatuisen" ArduPilot-ohjelman on kehittänyt kalifornialainen 3DRoborics-yhtiö, jonka logo näkyy lennokin ohjauspaneelin oikeassa yläkulmassa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti