maanantai 27. helmikuuta 2023

Poliisi pidätti teinejä kauppakeskuksissa

Poliisi pidätti viikonloppuna yli 500 nuorison alakulttuurin jäsentä, kertovat The Moscow Times, The Insider ja Kommersant. "Yksityisarmeija Redaniksi" itseään kutsuvat teinit ovat järjestäneet joukkotappeluita venäläisissä kauppakeskuksissa.

Poliisi teki viikonloppuna ratsioita useissa Venäjän kaupungeissa. Moskovassa pidätettiin yli 350 nuorta, Pietarissa Fontankan mukaan 204 ja Novosibirskissa, Donin Rostovissa ja Kazanissa kymmeniä. Pidätysten syynä ovat teini-ikäisten joukkotappelut, joista ensimmäinen käytiin moskovalaisessa Aviapark-kauppakeskuksessa toissa viikon sunnuntaina.

Pidätettyjen nuorten kerrotaan olevan japanilaisen Hunter x Hunter -mangasarjan faneja, jotka kutsuvat itseään "yksityisarmeija Redaniksi". Heidät tunnistaa pitkistä hiuksista, ruutuhousuista sekä hämähäkin kuvista ja numerosta 4 paidoissa.

Redania on sanottu nuorison alakulttuuriksi, joka "vastustaa jalkapallofaneja, ei-slaavilaisten näköisiä ja nationalisteja". Redanin ja kilpailevan ryhmän jäsenet kiistävät väitteet tappeluiden ideologisista motiiveista. Nimitys "yksityisarmeija" on kertoman mukaan lisätty nimeen "läpällä".

Sensuurin esitaistelija Jekaterina Mizulina syyttää tiedotusvälineitä ja sosiaalista mediaa Redania koskevien tietojen levittämisestä: "Paikallisesta trendistä tuli muutamassa päivässä valtakunnallinen. Pelkästään Telegramissa on yli 100 kanavaa, V kontaktessa saman verran, ja ne saivat heti laajan yleisön."

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti