tiistai 14. helmikuuta 2023

Kouluihin hankitaan kranaatteja ja Kalashnikoveja

Pietarin kouluihin ostetaan kymmenillä miljoonilla käsikranaattien ja rynnäkkökiväärien jäljitelmiä, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Oikeus on määrännyt piirihallinnot korjaamaan syyttäjänviraston tarkastuksessa havaitut turvallisuuskasvatuksen välineistön puutteet.

Syyttäjänviraston Pietarin keskustan piirin kouluissa tekemässä tarkastuksessa havaitiin puutteita turvallisuuskasvatuksen luokkien välineistössä. Oppilaitoksista puuttui käsikranaattien ja Kalashnikov-rynnäkkökiväärien jäljitelmiä, ammuntasimulaattoreita, säteily- ja kemian minilaboratorioita ja muita opetusmateriaaleja.

Luettelo jokaisen koulun pakollisista välineistä sisältyy opetusministeriön syyskuussa 2022 antamaan määräykseen. Ne oli määrä hankkia jo viime vuoden loppuun mennessä. Välineitä tarvitaan 10. ja 11. luokkien turvallisuuskasvatuksen ohjelmaan sisältyvien sotilaskoulutuksen alkeiden opettamista varten.

Syyttäjä vei koulun no 294 tarkastuksessa havaitsemansa puutteet oikeuteen. Vastaaja väitti, että kranaatit ja ammuntasimulaattorit eivät ole välttämättömiä tavaroita kouluissa, sekä vetosi opetusministeriön määräysten vanhentuneisuuteen ja epätarkoituksenmukaisuuteen. Tuomioistuin asettui kuitenkin syyttäjän puolelle. Pelkästään Keskustan piirissä välineiden hankkimiseen aiotaan käyttää 23 miljoonaa ruplaa.

Opetusministeri Sergei Kravtsov on aiemmin sanonut, että turvallisuuskasvatusta voisivat opettajaa Ukrainan sodan osanottajat. Ajatusta on tukenut yksityisarmeija Wagnerin perustaja Jevgeni Prigozhin. Hänen mukaansa "päivä sodassa antaa enemmän elämänkokemusta kuin muutama vuosi tavallista elämää". 

Vastaavan ehdotuksen on tehnyt Pavel Krupnik, Yhtenäisen Venäjän edustajaryhmän puheenjohtaja Pietarin lainsäädäntökokouksessa. Hänen mielestään oppitunnit voisivat antaa kätensä ja jalkansa menettäneille veteraaneille mahdollisuuden sopeutua siviilielämään. "Heillä on kokemusta ja kerrottavaa", toteaa Krupnik. Pääesikunnan päällikkö Valeri Gerasimov on myös hyväksynyt ajatuksen.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti