tiistai 7. helmikuuta 2023

Valtion media valmistautuu YouTuben kieltämiseen

Venäläisen RuTube-videoalustan omistava Gazprom-Media on lopettanut sisältöjensä julkaisemisen YouTubessa, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Mediakonsernin pääjohtajan Aleksandr Zharovin mukaan se valmistautuu näin YouTuben kieltämiseen Venäjällä.

Gazprom-Media omistaa televisiokanavat NTV:n, TNT:n ja useita muita. Pjatnitsa ja Mattsh TV -kanavat lopettivat YouTube-tiliensä päivittämisen viikko sitten. NTV:n tili on estetty jo viime maaliskuussa. Kanavat jatkavat sisältöjensä päivittämistä RuTubeen.

YouTube alkoi estää Venäjän viranomaisten ja propagandistien kanavia maan hyökättyä Ukrainaan. Palvelu sulki keväällä Venäjän duuman ja tv-propagandisti Vladimir Solovjovin kanavat sekä esti pääsyn useisiin ulkoministeriön edustajan Marija Zaharovan ja Roskosmosin entisen johtajan Dmitri Rogozinin videoihin.

Dmitri Medvedevin kaltaiset Venäjän vallanpitäjät ovat useita kertoja uhanneet estää venäläisten pääsyn YouTubeen. Zaharovan mukaan palvelu on "allekirjoittanut oman kuolemantuomionsa" ja yksityisarmeja Wagnerin perustaja Jevgeni Prigozhin on vaatinut sen kieltämistä. Duumassa ja hallituksessa on toistuvasti vakuuteltu, etteivät he aio estää YouTubea.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti