sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Poliisi pidätti "ainoan opposition edustajan"

Poliisi on pidättänyt "Leningradin alueen ainoan opposition edustajan", kertoo paikallinen uutissivusto 47 News. Pidätyksen syynä on valokuva, jossa kyläkauppias Dmitri Skurihin pyytää polvillaan anteeksi ukrainalaisilta.

Uutissivuston mukaan Skurihin pidätettiin sen jälkeen, kun "levoton aktivisti" oli Venäjän hyökkäyssodan vuosipäivänä julkaissut kuvan, jossa hän seisoo polvillaan kauppansa edessä pidelleen kylttiä "anteeksi Ukraina".

Vennäin Vuissakassa kyläkauppaa pitävä 48-vuotias Skurihin on tunnettu yksinäisenä oppositiomiehenä vuosien ajan, ja uutissivuston mukaan "hän on tässä roolissa ainoa Leningradin alueella". Aktivisti on maalannut kauppansa seinät täyteen Venäjän hyökkäyssodasta kertovia tekstejä, joissa lukee muun muassa "rauhaa Ukrainalle" ja "vapautta Venäjälle".

Aktivistisivusto OVD-Infon mukaan Skurihin on pidätetty 25 päivän ajaksi ja häntä syytetään "armeijan halventamisesta" Venäjän rikoslain mukaan. Ensimmäinen rikossyyte kauppiasta vastaan nostettiin samasta aiheesta syyskuussa liikekannallepanon vastaisen kyltin takia. 

Toukokuussa Skurihin sai 45 000 ruplan sakot "armeijan halventamisesta" hallintolain pykälän nojalla. Tuolloin hän kertoi "Putinin ja hänen ryhmittymänsä olevan syöpäkasvain, joka on nielaissut koko Venäjän ja levittää nyt etäpesäkkeitään Ukrainaan ja koko maailmaan. Venäläiset, lopetetaan tämä tauti, pysäytetään tämä tartunta! Ei sodalle Ukrainassa!"

Venäjän uutiset huomaa, että joku on spreijannut kaupan oveen "kiitos, olet sankari".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti