maanantai 6. helmikuuta 2023

Asukkaat vastustavat Louhijärven kalankasvattamoa

Karjalan tasavallan Plotinan taajaman asukkaat vastustavat Louhijärvelle suunniteltua kalankasvattamoa, kertoo Telegram-kanava From Karelia with freedom. Taajama ottaa järvestä juomavetensä, ja asukkaat pelkäävät kalanviljelyn pilaavan sen.

1930-luvulla perustettu Plotinan kaivostaajama sijaitsee Louhijärven pohjoisrannalla Karjalan tasavallan Louhen piirissä. Kaivostoiminta alueella on loppunut, ja suurin osa asukkaista on muuttanut Tshuuppaan tai kauemmas etelään.

Louhijärvelle suunnitellaan 4,7 hehtaarin laajuista lohenkasvattamoa, jonka vuosituotanto olisi lähes 33 tonnia. Plotinan asukkaat vastustavat hanketta, koska taajama ottaa järvestä juomavetensä. Suunnitelmasta oltiin jo luopumassa, mutta nyt kalabisnes ja tasavallan viranomaiset ovat ryhtyneet uuteen hyökkäykseen. Myös Plotinassa ollaan järjestämässä uutta kansalaiskokousta.

Karjalan tasavallan päämiehen Artur Parfentshikovin mielestä "taajamalla ei ole muita mahdollisuuksia", kertoo Daily Karelija. Hänen mukaansa Plotinassa on jäljellä noin sata asukasta, ja paikallisessa koulussa opiskelee seitsemän lasta. Jos taajamaan ei saada uusia yrityksiä, se joudutaan lakkauttamaan. "Suklaatehdasta ei kukaan aio Plotinaan perustaa", sanoo Karjalan päämies.

Samanlaisia kärhämiä käydään Mujejärven piirissä ja muualla Karjalan tasavallassa. Vallanpitäjät yrittävät selittää kansalaisille, että tasavallalla ei matkailun, kalanviljelyn sekä soran ja kiven tuotannon lisäksi ole muita taloudellisia tulevaisuudennäkymiä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti