tiistai 21. helmikuuta 2023

"Aloitti kuin Suvorov, lopetti kuin Brezhnev"

Venäläisten politologien mukaan Putinin puhe valmisteli kansaa pitkään sotaan ja jatkuviin sortotoimiin, kertoo Telegram-kanava Mozhem objasnit. Samaan aikaan rahvasta hyvitellään rahalla ja etuisuuksilla.

Kirill Rogov: Puheen päätarkoitus oli sodan ja sorron normalisointi. Hautajaiset, vankilat, irtisanomiset ja moukarit eivät uhkaa tavallisten kansalaisten rauhallista elämää ja kansallisen yhtenäisyyden kuvaa. Kaiken tämän kanssa voi elää, varsinkin kun rahaa annetaan lisää. Ymmärrystä löytyy, ongelmat ratkaistaan, hihat kääritään. Tsaari ei ole vihainen, vaikka elämä onkin ankaraa. Normaaliuden viettelys.

Vladimir Pastuhov: Putin vakuutteli kaikille, mutta ennen kaikkea itselleen, että kaikki sujuu kuin leikki. Hän yritti myydä sodan sosiaalisena hissinä tuontikorvausohjelman puitteissa. Hän aloitti kuin Suvorov ja lopetti kuin Brezhnev, keskuskomitean täysistunnon selonteon tyyliin. Lopulta hän hukkui numeroihin eikä jaksanut enää punnertaa ylös.

Abbas Galljamov: Uutinen siitä, että sotilaille annetaan jatkossa puolen vuoden välein lomaa, on osoitettu Ukrainalle ja lännelle. Älkää muka luottako siihen, että meiltä loppuu höyry, me taistelemme vielä pitkään. Venäläiset, jotka toivovat tämän helvetin pikaista loppumista, eivät tietenkään pidä tästä kaikesta, mutta halu tehdä vaikutus vastustajaan osoittautui niin suureksi, että kansalaisten mielipide oli jätettävä huomiota. Noh, pillerin makeuttamiseksi nostetaan minimipalkkaa.

Ekaterina Shulman: Koko puheen keskeinen ajatus on lepyttely ja uskollisuuden ostaminen. Kansalaiset saavat rahaa ja etuisuuksia, johtajat uramahdollisuuksia ja rahaa. Kaikille kuuluu kiitos, kaikki ovat oikein hyviä ja yhtenäisiä, saavat sinut kyyneliin. Sisäisen vihollisen tai huolimattoman byrokraatin teema puuttuu kokonaan: kaikki viholliset ovat ulkopuolella, mutta me annamme heillekin anteeksi. Venäjäksi tällaista päällikön odotetun raivon lientymistä kutsutaan "vihervarpusen syömiseksi". Nyt varpusta ei syöty, vaan sitä luvattiin ruokkia ensi sijassa ja sijoittaa rahaa sen uuteen häkkiin.

Fjodor Krashennikov: Putin ei puhunut meille, ei oppositiolle, ei maastamuuttajille, ei Ukrainalle eikä lännelle. Kyseessä oli vetoomus venäläiselle kuluttajalle, joka on huolissaan sosiaalisista ongelmista ja vakaudesta. Putin korosti olevansa vakaan, rauhallisen, kehittyvän valtion johtaja, joka rakentaa teitä ja kouluja ja nostaa eläkkeitä. Hän kertoi kaiken tämän äänestäjilleen, ja hänen äänestäjäkuntansa on tyytyväinen.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti