maanantai 27. helmikuuta 2023

Abbas korvaa Adidasin

Venäjälle aletaan tuoda iranilaisia vaatemerkkejä, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Abbas, Alireza, Hassan, Samira ynnä muut korvaavat länsimaiset brändit.

Venäläisiin kauppoihin ilmestyy pian pari tusinaa iranilaista vaatemerkkiä. Asiasta on sovittu iranilaistuottajien, Venäjän kauppa- ja teollisuusministeriön ja kauppakeskusten tapaamisessa.

Ukrainan sodan takia tyhjilleen jääneisiin kauppakeskuksiin tarjolla olevia brändejä ovat alusvaatemerkit Abbas ja Rasoul, Hassan, Romina ja Kiana, naistenvaatemerkit Samira ja Jila sekä Alireza-farkut. Kyse on bulkkitavarasta, joka on halvempaa kuin turkkilaiset vastineet. Yksi valmistajista on jo solminut 15 miljoonan dollarin toimitussopimuksen. 

Venäläiset kuluttajat supistivat viime vuonna jyrkästi menojaan sodan ja pakotteiden aiheuttaman kriisin takia. Kulutustavaroiden myynti laski kuuden kuukauden ajan yli 10 %, ja marraskuussa laskua oli tilastokeskus Rosstatin mukaan 11,7 % edellisvuoteen verrattuna.

Suurimmissa kauppakeskuksissa kävijämäärät laskivat viime vuonna kymmenessä kuukaudessa 25 %. Yrittäjyyden ja talouden kehittämisinstituutin mukaan Venäjältä poistui 46 kulutustavaramerkkiä. Niiden joukossa ovat Adidas, H&M, Nike, Zara, Pull & Bear, Bershka, Chanel ja Louis Vuitton Moët Hennessy.

Venäjän teollisuus- ja kauppaministeriö on yrittänyt ratkaista ongelmaa maaliskuussa hyväksytyn "rinnakkaistuonnin" avulla. Se mahdollistaa ulkomaisten tavaroiden tuonnin ilman oikeuksien haltijan lupaa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti