maanantai 20. helmikuuta 2023

Maailman suurin konttikuljettaja lähti Venäjältä

Maailman suurin laivakonttien kuljetusyritys Maersk on lopettanut toimintansa Venäjällä, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Yhtiö on myynyt terminaalinsa Pietarin ja Novorossijskin satamissa.

Venäjän ja EU:n sääntelyviranomaiset ovat hyväksyneet Maerskin Novorossijskin ja Pietarin varastojen myynnin. Viime viikolla toteutunut kauppa on osa yhtiön strategiaa poistua Venäjän markkinoilta. Majersk ilmoitti viime vuoden maaliskuussa lopettavansa laivaukset Venäjälle ja myi elokuussa osuutensa Global Ports Investsmentistä Venäjän suurimmalle konttikuljetusoperaattorille Delolle.

Maersk on lisäksi vienyt Venäjältä pois noin 50 000 konttiaan pääosin tyhjinä. 70 satamaterminaalia eri puolilla maailmaa omistavan tanskalaisyrityksen Venäjän-omaisuudesta on jäljellä enää neljä hinaajaa. Satamaterminaalien myynnin jälkeen Maerskin toiminta Venäjällä loppuu kokonaan.

Maerskin lisäksi kuljetukset Venäjälle ovat lopettaneet sveitsiläis-italialainen Mediterranean Shipping Company, ranskalainen CMA CGM ja japanilainen Ocean Network Express. Tämä on vahingoittanut etenkin Venäjän kaupan tärkeimpänä kanavana toimineen Itämeren satamien liikevaihtoa. Pietarin sataman rahtiliikenne laski viime vuonna 37 % ja kaikkien Itämeren satamien 3 %.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti