sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Kehitysvammaisten rahat menivät venäläissotilaille

Altain aluepiirin Mamontovon psykoneurologisen internaatin hoidokit ovat keränneet 105 700 ruplaa Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa, kertoo Telegram-kanava Sota. Kehitysvammaisten potilaiden rahoilla ostettiin lääkkeitä, ruokaa, vaatteita ja hygieniatuotteita venäläissotilaille.

"Psykoneurologisiksi internaateiksi" kutsutaan Venäjällä neuvostoajalta periytyviä hoitolaitoksia, joissa on kehitysvammaisten lisäksi usein myös yksinäisiä vanhuksia ja muita ihmisiä, jotka eivät kykene huolehtimaan itsestään. Laitosten olot ovat hyvin karut ja yhdessä huoneessa voi olla kymmeniä ihmisiä. Viime vuosina koronavirus on kuitenkin lievittänyt tilanahtautta.

Hoidokkien eläkkeistä 75 % menee internaatille, eivätkä jäljelle jääneet rahat riitä usein edes tupakkaan. Mamontovossa niillä ostettiin lääkkeitä, ruokaa, t-paitoja, alusvaatteita, savukkeita ja hygieniatuotteita sotilaille. "Villafantasia" -nimiseen työpajaan osallistuneet tytöt neuloivat lämpimiä villasukkia taistelijoille, kerrotaan internaatin verkkosivulla.

"...mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, mikä hänellä on." (Matteus 13.12) Siitä miten venäläissotilaat ovat toteuttaneet tätä Jeesuksen vertausta Ukrainassa, voi lukea Helsingin Sanomista.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti