lauantai 4. helmikuuta 2023

Menestyskirjailijat julistettiin "ulkomaisiksi agenteiksi"

Venäjän oikeusministeriö on julistanut "ulkomaisiksi agenteiksi" kirjailijat Jelena Prokashevan ja Jekaterina Dudkon, kertoo Telegram-kanava Agentstvo. Heidät tunnetaan tekijänimillä Jelena Malisova ja Katerina Silvanova viime vuoden suosikkiromaaneista "Kesä pioneerihuivissa" ja "Mistä pääskynen vaikenee".

Oikeusministeriön mukaan molemmat kirjailijat ovat levittäneet "ulkomaalaisten agenttien" aineistoja, saaneet tukea ulkomailta ja "edistäneet HLBT-suhteita, mikä on vastoin valtion politiikkaa perinteisten venäläisten henkisten ja moraalisten arvojen vaalimisesta ja edistämisestä".

Romaani "Kesä pioneerihuivissa" kertoo pioneeri Juran ja pioneeriohjaaja Volodjan rakkaudesta kesäleirillä vuonna 1986. "Mistä pääskynen vaikenee" on sen jatko-osa, jossa päähenkilöt tapaavat uudelleen 20 vuoden kuluttua.

Vuonna 2021 ilmestynyt "Kesä pioneerihuivissa" oli viime vuoden alkupuoliskon myydyin kirja Venäjällä (saatavilla ei ole tuoreempia tietoja). Sen painos ylitti lokakuussa 250 000 kappaletta, mitä pidetään nyky-Venäjällä "ennenäkemättömänä lukuna". Romaania "Mistä pääskynen vaikenee" oli marraskuussa myyty yli 90 000 kappaletta.

Venäläiset kansanedustajat, propagandistit ja vallanpitäjiä kannattavat aktivistit ovat syyttäneet romaaneja "homopropagandasta" viime kesästä lähtien. Niiden kustantajan Popcorn Booksin entiset omistajat julistettiin "ulkomaisiksi agenteiksi" lokakuun lopussa. Kustannusliikettä vastaan on myös nostettu ensimmäinen syyte "HLBT-propagandan" levittämisestä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti