maanantai 27. helmikuuta 2023

Eliitin lapset vastustavat sotaa

Venäjän hyökkäyssota jakaa maan eliitin perheitä, kertoo Telegram-kanava Mozhem objasnit. Monet virkamiesten, kansanedustajien ja oligarkkien lapset vastustavat sotaa, tosin eivät aina täysin johdonmukaisesti.

Puolustusministeri Sergei Shoigun vävyn Aleksei Stoljarovin (kuvassa vähän paranneltuna) tykkäykset herättivät huomiota viime viikonloppuna. Ksenja-tyttären kanssa luksuselämää viettävä playboy oli tykännyt Juri Dudin postauksesta, jossa tämä puhui "Putinin käynnistämästä verisestä ja järjettömästä sodasta". Stoljarov kutsui suuttuneita patriootteja "Z-roskaväeksi", mutta kielsi sitten lausuntonsa ja väitti tykkäystä photoshopatuksi. Verkkolehti Poligon löysi kuitenkin Dudin Instagramista kaksi muuta Stoljarovin tykkäystä.

Senaattori Eduard Isakovin tytär Diana vastustaa aktiivisesti Ukrainan sotaa. Hän osallistui sodanvastaisiin mielenosoituksiin, muutti Georgiaan ja alkoi työskennellä Rakkauden voima -nimisessä oppositioprojektissa. "Hän on myynyt isänsä, perheensä ja synnyinmaansa", sanoo isä-Isakov.

Putinin lehdistösihteerin tytär Liza Peskova käytti Venäjällä kielletyssä Instagramissa hashtagiä #eisotaa, mutta poisti sen myöhemmin.

Venäjän rautateiden entisen johtajan Vladimir Jakuninin poika Andrei kertoi italialaiselle televisiokanavalle La7:lle monien venäläisten vastustavan hyökkäystä Ukrainaan. "Minä olen yksi heistä", sanoo Norjassa droonin lennättämisestä pidätetty Venäjän ja Britannian kansalainen.

Nykyään Z-propagandistina elantonsa ansaitsevan näyttelijä Vladimir Mashkovin tytär Marija: "Se, että niin monet venäläiset, myös isäni, uskovat tämän väkivallan olevan jotenkin oikeutettua, särkee sydämeni." 

Yhtenäisen Venäjän duuman edustajan Irina Rodninan (jotkut muistavat ehkä luistelijana) tytär Aljona Minkovskaja esiintyy usein Yhdysvaltojen televisiossa. "Julmat hyökkäykset siivilejä vastaan ja heidän murhansa ovat barbaarisia", sanoo amerikkalaistunut toimittaja Twitterissä.

Sodanvastaisia lausuntoja on antanut myös EU:n ja Britannian pakotteiden alaisen oligarkki Roman Abramovitshin tytär Sofija. Hän julkaisi kuvan, jossa Putinin yli on vedetty risti.

Rosteh-korporaation johtajan Sergei Tshemezovin samanniminen poika julkaisi sodan alkamispäivänä Instagramissa kuvan maapallosta iskulauseella "Rauha koko maailmaan". Maaliskuussa hän lanseerasi samannimisen vaatemalliston.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti