keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Venäjällä on pula makkarankuorista

Venäjän elintarviketeollisuudella on pulaa makkarankuorista, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Eurooppalaiset valmistajat ovat lopettaneet lihatuotteisiin tarvittavan suolen toimittamisen Venäjälle EU:n asettamien pakotteiden takia.

Venäjän lihanjalostajien liiton mukaan kyse on markkinoiden parhaana pidetystä kuitusuolesta, johon pakataan 90 % servelaatista ja raakasavumakkaroista. Venäjällä ei tällaista kuorta valmisteta. EU:n asettamien pakotteiden takia valmistajat ovat alkaneet hankkia sitä Kiinasta tai rinnakkaistuonnin avulla. Toimitusajat venyvät jopa kymmeneen kuukauteen, minkä takia yritykset joutuvat ostamaan suuria eriä vuodeksi eteenpäin. Tämä puolestaan on nostanut kustannuksia 25-70 %. Kuoren osuus makkaran hinnasta on 15 %.

Samanlaisia ongelmia on ilmennyt mausteiden ja tehdaslaitteiden varaosien kanssa. Yritykset joutuvat odottamaan osia puoli vuotta aiemman kahden viikon sijasta, ja mausteiden toimittajat Kiinassa ja Intiassa vaativat ennakkomaksua.

Kauppa- ja teollisuusministeriön mukaan Venäjällä ei ole pulaa muovikuorista, ja proteiini- ja selluloosasuolia toimitetaan "ystävällismielisistä maista". Venäjällä valmistettujen tuotteiden laatua pidetään kuitenkin heikkona. Kuoripula voi johtaa hintojen nousuun kohonneiden tuotantokustannusten takia. Viime vuonna lihatuotteiden hinnat nousivat keskimäärin 13,5 %.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti