sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Kymmenen päivää arestia raitiovaunun kuvaamisesta

Valokuvaaja joutui kymmeneksi vuorokaudeksi poliisin pahnoille historiallisen raitiovaunun kuvaamisesta, kertoo Telegram-kanava Sota. Volgogradilaiset poliisit epäilivät häntä FSB:n rakennuksen maalittamisesta.

Viktor Orlov matkusti tammikuussa Volgogradiin kuvatakseen paikallisia raitiovaunuja ja kaupungin keskuspuistoon asetettua raitiovaunumuistomerkkiä. Miehen ottaessa kuvia häntä seurasivat liikennepoliisin työntekijät. Orlovilla oli kuulokkeet ja poliisit tulivat takaapäin, eikä hän heti huomannut heitä. Kun valokuvaajaa pyydettiin näyttämään passinsa, hän alkoi hämmentyneenä selvittää, mitä poliisit halusivat. Poliisit pitivät tätä tottelemattomuutena ja totesivat Orlovin kuvaavan turvallisuuspalvelu FSB:n rakennusta. Valokuvaaja ei itse ollut huomannut puiden ja aitojen takana parin korttelin päässä sijaitsevaa taloa.

Orlov antoi poliiseille passinsa, minkä jälkeen hänet vietiin poliisiasemalle. Jo matkalla ja myöhemmin poliisiasemalla valokuvaajalta tiedusteltiin hänen suhtautumistaan Venäjän hyökkäyssotaan. Poliisin mukaan Orlov oli "ottanut kuvan FSB:n rakennuksesta, merkinnyt muistiin sen koordinaatit ja lähettänyt ne Donbasiin". Valokuvaaja epäilee, että häntä luultiin jonkinlaiseksi ohjusiskun maalittajaksi.

Kolmen tunnin kuulustelujen jälkeen miehelle kerrottiin hallintolain pykälän rikkomisesta, koska hän ei ollut heti antanut passiaan. Orlov jätettiin yöksi poliisiasemalle, ja tuomioistuin määräsi hänelle kymmenen päivän arestirangaistuksen. Valokuvaaja on nyt jo vapaana.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti