lauantai 11. helmikuuta 2023

Duuman jäsen ehdottaa näyttelijän poistamista elokuvasta

Duuman jäsen ehdottaa näyttelijä Barbara Brylskan poistamista elokuvasta tekoälyn avulla, kertoo talouslehti Vedomosti. Brylskan (kuvassa) mukaan Venäjä ei ole Sovremennik-teatterista erotetun Lija Ahedzhakovan arvoinen ja kehottaa tätä muuttamaan ulkomaille.

Eldar Rjazanovin komediaelokuva Kohtalon ivaa on olennainen osa venäläisten uudenvuoden viettoa. Sen pääosissa nähdään Andrei Mjagkov ja puolalainen Barbara Brylska. Sivuosassa esiintyy kaikkien tuntema Lija Ahedzhakova, joka erotettiin tällä viikolla sodanvastaisten mielipiteidensä takia Sovremennik-teatterista. Ahedzhakovan mukaan erottamiskäsky tuli Moskovan kaupungin kulttuuriosastolta.

Barbara Brylska on kommentoinut Sovremennikissa koko elämänsä ajan työskennelleen Ahedzhakovan erottamista sanomalla, että "tällainen isänmaa ei ole hänen arvoisensa". Brylska kehottaa näyttelijää muuttamaan pois Venäjältä, sillä "he eivät anna hänen elää, nämä kommunistit, Jumalan kiroamat ihmiset".

Yhtenäinen Venäjä -puoluetta duumassa edustava Olga Zanko kehottaa poistamaan Barbara Brylskan Kohtalon ivasta tekoälyn avulla. Hänen mukaansa unohdus on näyttelijälle kaikkein kauhein rangaistus. "Maamme on lahjoittanut hänelle menestyksen, mutta voimme myös helposti pyyhkiä pois tämän näyttelijän Kohtalon ivasta." Zanko on postannut Telegram-kanavalleen katkelman elokuvasta, jossa Brylska on korvattu hänen puheosansa äänittäneellä Valentina Talyzinalla.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti