lauantai 4. helmikuuta 2023

Venäjää uhkaavat nyt "turbopatriootit"

Duuman edustaja varoittaa Venäjää uhkaavista "turbopatriooteista", kertoo verkkolehti The Moscow Times. Yhtenäistä Venäjää edustavan Oleg Matveitshevin mukaan ääri-isänmaalliset ovat korvanneet liberaalit ja kommunistit maan vallanpitäjien tärkeimpänä uhkana.

Matveitshev sanoo, että liberaalit ovat paenneet Venäjältä tai "diskreditoineet" itsensä. Kommunistit eivät myöskään kykene johdattamaan kansaa kaduille, koska sodan aikana pienet palkat tai epäonnistunut eläkeuudistus eivät ole aiheina ajankohtaisia.

Duuman edustajan mukaan ainoan vaaran valtiolle muodostavat "vähän vasemmalle kallistuvien ja myös korruptiosta puhuvien turbopatrioottien mielenosoitukset". Tyytymättömyyden syynä voivat olla Venäjän hyökkäyssodassaan kärsimät tappiot, jotka saavat kansan vaatimaan "jonkun Shoigun kaltaisen varkaan" viraltapanoa. Matveitshev uskoo, että turbopatriootit yrittävät saada ehdokkaansa myös tulossa oleviin presidentinvaaleihin.

Politologi Abbas Galjamovin mukaan Matveitshev on yksi Putinin hallinnon varajohtajan Sergei Kirijenkon pikku apureista. Hänen suullaan Kreml syyttää "turbopatriootteja" mielenosoituksilla uhkailusta, ja Venäjällä tällaisia syytöksiä seuraavat yleensä sortotoimet. Viimeinen salakielinen varoitus on nyt annettu, sanoo Galljamov.

Venäjän armeijan epäonnistumiset ovat aiheuttaneet tyytymättömyyttä Ukrainan sotaa tukevien "Z-patriottien" keskuudessa. Esimerkiksi päivänä, jolloin kenraalit ilmoittivat Hersonin luovuttamisesta, Moskovassa pidätettiin mies, jonka kyltissä puhuttiin "v#¤&n pettureista". Yksityisarmeija Wagnerin Telegram-kanava kutsui päätöstä maanpetokseksi.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti