torstai 23. helmikuuta 2023

Sotilaista tehdään nakkikauppiaita

Novgorodin kuvernöörin Andrei Nikitinin mukaan venäläissotilaat voivat ryhtyä nakkikauppiaiksi, kertoo talouslehti Kommersant. Nakkien myyminen on kaupungin keskusaukiolla kiellettyä, mutta Ukrainasta palaaville sotilaille se sallitaan, sillä "he ovat sankareita".

Nikitin esitti ajatuksensa tiistaina odotellessaan Putinin puheen alkamista. Kuvernööri kannatti ehdotusta erityisen tukisäätiön perustamisesta "erikoisoperaation" osanottajille ja heidän perheenjäsenilleen. Sotilaat ovat hänen mukaansa "sankareita", eikä heitä saa unohtaa: 

"Kyllä, me tulemme tukemaan ja kannustamaan heitä! Eli kukaan ei saa myydä nakkeja Sofian aukiolla, mutta he saavat!"

Ajatus nakkien myymisestä herätti laajaa huomiota Venäjän mediassa. Verkkolehti Podjomin mukaan Nikitinin lehdistöpalvelu joutui täsmentämään, että kyse ei ollut nakeista sinänsä, vaan erilaisista sotilaille myönnettävistä etuisuuksista:

"Kohtelemme sotilaallisen erikoisoperaation osanottajia äärimmäisellä kunnioituksella. Jos sellaisia sanoja oli, ne eivät viitanneet kirjaimellisesti nakkien myyntiin, vaan siihen että kuvernöörin mielestä sotilaille tulee antaa tiettyjä etuisuuksia liiketoiminnassa, sosiaalipalveluissa, terveydenhuollossa ja kaikilla aloilla, joilla he voivat itseään toteuttaa, lisäkoulutusta ja muuta sellaista, sitä tässä tarkoitettiin."

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti