perjantai 24. helmikuuta 2023

"Paista sinä lihapullia ja keitä makaroneja"

Sverdlovskin alueen kuvernööri Jevgeni Kuivashev vaatii Prigozhinia lopettamaan asioihinsa sekaantumisen, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Hän kehottaa yksityisarmeja Wagnerin omistajaa "paistamaan lihapullia ja keittämään makaroneja".

"On alueita, jotka sontivat (= vehkeilevät, juonittelevat) avoimesti, ja te olette nähneet sen mediassa. Esimerkiksi Jamalin nenetsien autonominen piirikunta tai Sverdlovskin alue, missä paikallishallinnot kieltäytyvät hautaamasta isänmaan puolesta kuolleita sotilaita kunnianosoituksien kera. Tai Pietari, josta ei tiedä kenen puolella se sotii, mutta näyttää tukevan Natoa ja Ukrainaa", sanoo Jevgeni Prigozhin.

Prigozhinin mukaan alueviranomaiset "pitävät itseään alueidensa herroina". "Tästä johtuu byrokratia ja korruptio ja se täydellinen mielivalta, jota he usein harjoittavat", sanoo Wagnerin johtaja.

Kuvernööri Kuivashevin mukaan Prigozhin puuttuu jatkuvasti hänen alueensa asioihin. Kerta toisensa jälkeen palkkasoturiarmeijan päällikön on kuitenkin "yhä vaikeampaa keksiä, mistä valittaa".

"Mielivaltaa, Jevgeni, on se, että sinä työnnät nokkasi alueiden hallintoon ja henkilöstöpolitiikkaan. Jos jokainen kouluruokailulla ansaitseva liikemies yrittää johtaa maata, niin me emme pötki pitkälle. Kaikkien pitää huolehtia omista asioistaan. Paistakaa lihapullia ja keittäkää makaroneja, me alueilla selviämme itsekin", sanoo Sverdlovskin alueen kuvernööri.

Sverdlovskin alueen lisäksi Prigozhin arvostelee usein Pietaria ja sen kuvernööriä Aleksandr Beglovia. Hän kertoo sijoittaneensa vuonna 2019 Beglovin vaalikampanjaan kaksi miljardia ruplaa, mutta ei saanut koskaan luvattuja 186 miljardin ruplan infrastruktuurisopimuksia.

Kritiikissään Prigozhin ohittaa Moskovan, joka antaa hänen yrityksilleen sopimuksia koulu- ja sairaalaruokailun järjestämisestä. Venäjän hyökkäyssodan alettua Prigozhin on verkkolehti Vjorstkan mukaan saanut ennätykselliset 91,5 miljardin ruplan valtionsopimukset. Edellisten kymmenen vuoden aikana hän ansaitsi niistä yhteensä 184 miljardia.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti