torstai 9. helmikuuta 2023

Donbasin valelesket eivät saaneet pitää turkkejaan

Tällä viikolla kerrottiin "Donbasin leskille" lahjoitetuista 21 turkista. Verkkolehti Novoje vremjan siteeraaman naisjärjestön mukaan turkit kerättiin videon kuvaamisen jälkeen pois, eivätkä lesketkään olleet oikeita.

Igor Girkinin ystävä Jevgeni Skripnik jakoi hiljattain "sodassa kaatuneiden Donbasin sotilaiden leskille" 21 turkkia. Videolla naiset kiittävät hyväntekijöitään saamastaan lahjasta ja sanovat olevansa yllättyneitä "tällaisesta mahdollisuudesta". Miesääni kertoo, että kyseessä on lahja "Moskovan venäläisiltä aktivisteilta", jotka ovat "auttaneet meitä kahdeksan-yhdeksän vuoden ajan". "Tällaiset hetket osoittavat, että me olemme yhtä perhettä", toteaa puhuja.

Eräs naisista kertoi myöhemmin, että videon kuvaamisen jälkeen turkit kerättiin takaisin. Niiden väitettiin olevan heikkolaatuisia, ja naisille luvattiin, että ne vaihdetaan uusiin. "Donbasin lesket" eivät myöskään olleet oikeita. Heille oli ilmoitettu turkkien jakamisesta työpaikalla ja kerrottu, mitä videolla pitää sanoa. Naisen mukaan kyseessä on tavallinen käytäntö: "Moskovasta tuodaan jotain ja kuvataan, ja me olemme aina kiitollisia".

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti