maanantai 13. helmikuuta 2023

Köyhällä on suurin riski kuolla

Venäjän köyhimpien alueiden nuorilla miehillä on suurin riski tulla tapetuksi maan Ukrainassa käymässä hyökkäyssodassa, kertoo Telegram-kanava Mozhem objasnit. Asia käy ilmi vertailemalla alueiden elintasoa vahvistettujen kaatuneiden määrään.

Telegram-kanava vertailee RIA Reitingin laatimaa Venäjän alueiden elintasoluokitusta BBC:n tietoihin Ukrainassa tapettujen venäläissotilaiden määrästä. Venäjän viiden parhaan alueen joukkoon kuuluvat Moskova, Pietari, Moskovan alue, Tatarstan ja Krasnodarin aluepiiri. Elintaso on heikoin Tuvassa, Ingushiassa, Juutalaisten autonomisella alueella, Taka-Baikalian aluepiirissä ja Burjatiassa.

BBC laati lokakuussa 2022 Ukrainassa kaatuneiden venäläissotilaiden alueellisen kuolleisuusindeksin. Eniten kuolleita 10 000 nuorta miestä kohden oli Burjatiassa (28,4) ja Tuvassa (27,7). Niiden perässä tulevat Pihkovan alue, Pohjois-Ossetia ja Altain tasavalta. Kuolleisuus oli pienin Moskovassa, Pietarissa, Hanti-Mansiassa, Jamalin Nenetsiassa ja Moskovan alueella.

Burjatiasta ja Tuvasta kotoisin olevilla nuorella miehellä on noin satakertainen riski tulla tapetuksi Ukrainassa verrattuna nuoreen moskovalaiseen. Samaan aikaan elintaso Tuvassa on neljä kertaa huonompi kuin Moskovassa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti