torstai 2. helmikuuta 2023

Volgograd valmistautuu Putinin vierailuun

Volgograd valmistautuu Putinin käyntiin Stalingradin taistelun 80-vuotisjuhlissa, kertoo verkkolehti The Insider. Tavanomaisten "Potemkinin kulissien" lisäksi kaupungista ovat kadonneet kulkukoirat ja alueen kuvernööri. Poliisit marssivat kaduilla Stalinin NKVD:n univormuissa.

Päivän ajaksi Stalingradiksi nimetyssä Volgogradissa poliisit marssivat paraatissa Stalinin vainot toteuttaneen NKVD:n univormuissa. Tapahtumaan osallistui myös sotakoneita Z ja V -tunnuksilla. Lentokoneista pudotettiin aukiolle sota-aiheisia lentolehtisiä. Eilen paljastettiin Josif Stalinin patsas ja pystytettiin Stalingrad-kyltit.

Volgogradin kuvernööriä ei ole nähty tammikuun 24. päivän jälkeen. Hän on ehkä karantiinissa ennen Putinin vierailua. Kaduilta ovat kadonneet myös kulkukoirat, joita on Volgogradissa paljon. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan koirat on viety eläinsuojaan, josta ne päästetään juhlien jälkeen takaisin omaan elinympäristöönsä.

Toimittajien mukaan kaupunki on ennen Putinin saapumista "epätavallisen puhdas ja hiljainen". Presidentin todennäköisesti käyttämän reitin varrella olevat asuintalojen rauniot on peitetty kulisseilla. Sotamuseot suljetaan Putinin käynnin ajaksi, jotta Kremlin erakko voi vierailla niissä ylevässä yksinäisyydessä.

Puhelinoperaattorit sulkivat viime yönä kaupungin keskusta-alueen Internet-yhteydet. Kaikkien liikennevälineiden pääsy keskustaan on estetty, ja tiedotusvälineet kertovat pahoista ruuhkista.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti