maanantai 6. helmikuuta 2023

Duuma valmistelee sotaa paenneiden omaisuuden takavarikoimista

Duuma perustaa työryhmän suunnittelemaan Venäjän armeijaa "halventavien" sotapakolaisten rankaisemista, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Keinovalikoimaan kuuluvat omaisuuden takavarikointi, arvonimien riistäminen ja nettijulkaisujen kieltäminen.

Duuman kulttuurikomitean johtajan Jelena Jampolskajan (kuvassa) mukaan keinoja arvioidaan asiantuntijoiden kanssa ja tehokkaimmat aloitteet esitetään duuman puheenjohtajalle Vjatsheslav Volodinille. Hänen tukemistaan ehdotuksista laaditaan sitten lakialoitteet duuman käsiteltäviksi.

Kansanedustajat haluavat rangaista niitä Venäjältä lähteneitä, jotka "jatkavat valtion vahingoittamista julkisilla lausunnoilla" tai "suoraan tukevat Ukrainan asevoimia". Mahdollisista lainmuutoksista on jo ehdotuksia, ja lisäksi arvioidaan nykyisten keinojen toimivuutta, sanoo työryhmää johtava Jampolskaja.

Duuman puheenjohtaja Volodin on ehdottanut Venäjän hyökkäyssotaa arvostelevien ja ulkomaille paenneiden "roistojen" omaisuuden takavarikoimista. Kremlissä on varoitettu "avaamasta Pandoran lippaita", ja lähteiden mukaan presidentin hallinto ei kannata tällaisia aloitteita. Erään virkamiehen mukaan ne johtuvat "kansanedustajien joutilaisuudesta".

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti