tiistai 21. helmikuuta 2023

Sotahaukat olivat poissa Putinin puheesta

Putinin puhe ei kerännyt täyttä salia, kertoo Telegram-kanava Mozhem objasnit. Poissa olivat muun muassa Kadyrov, Prigozhin ja Surovikin. Tshetshenian johtaja oli lentänyt Arabiemiirikuntiin katsomaan poikansa ottelua.

Televisiokuvista näkyy, että Putinin puheen aikana salissa oli paljon tyhjiä paikkoja. Poissa olivat tärkeimmät "sotahaukat", kuten Tshetshenian johtaja Ramzan Kadyrov. Hänen poissaololleen löytyi kuitenkin hyvä syy.

Tshetshenian johtajan yksityiskone lensi perjantaina Abu Dhabiin ja on bongareiden mukaan edelleen siellä. Kadyrov käy Arabiemiirikunnissa usein, ja viimeksi hän oli siellä uudenvuoden lomalla. Lentojen syynä on Kadyrovin poika, 16-vuotias Eli, joka harrastaa kamppailulajeja.

Televisiokuvissa ei näkynyt armeijan pääesikunnan päällikköä Valeri Gerasimovia ja hänen sijaistaan kenraali Sergei Surovikinia. Poissa näytti olevan myös Moskovan kaupunginjohtaja Sergei Sobjanin. Puhetta kuuntelemaan ei ollut kutsuttu yksityisarmeija Wagnerin johtajaa Jevgeni Prigozhinia, joka on arvostellut Kadyrovin kanssa puolustusministeriötä ja kannattanut Venäjän hyökkäyssodan johdosta erotettua Surovikina.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti