lauantai 18. helmikuuta 2023

"Sotaveteraanit" jatkavat taistelua Venäjällä

Rintamalta palanneet venäläissotilaat jatkavat taistelua kotimaassaan, kertoo Telegram-kanava Mozhem objasnit. He aiheuttavat tappeluita ja ammuskeluja, mutta tuomioistuimet suhtautuvat uusiin "veteraaneihin" suosiollisesti.

  • Syyskuussa sotilas käyttäytyi sopimattomasti voronezhilaisessa hotellissa. Paikalle kutsuttiin kansalliskaarti, joka sai tappelupukarin aisoihin. Mies tuomittiin kansalliskaartilaisen lyömisestä ja loukkaamisesta erittäin lievään 60 000 ruplan sakkoon.
  • Heinäkuussa Moskovan lähellä sijaitsevassa Elektrostalissa mies uhkasi ohikulkijoita aseella. Hän kertoi tulleensa äskettäin Ukrainasta ja joutuneensa siellä "ammutuksi".
  • Syyskuussa sotilas hakkasi pitserian omistajaa tuolilla. Pahoinpitelijä kertoi syyksi, että häneen ei oltu suhtauduttu "riittävällä kunnoituksella".
  • Tammikuussa naamioitu mies tuli yökerhoon Kalashnikovin kanssa ja suuntasi aseensa portaissa seisoviin ihmisiin.
  • Kohutuin tapaus sattui marraskuun alussa Kostromassa. Haavoittumisen takia loukkaantunut 23-vuotias Stanislav Ionkin ampui raketinheittimellä Polygon-yökerhossa. Rakennuksessa syntyi tulipalo, jossa kuoli 13 ihmistä.

Vjorstkan laskujen mukaan ainakin 42 venäläissotilasta on tuomittu aseiden, ammusten ja räjähteiden hallussapidosta. Tiedossa on myös ensimmäinen murhatapaus: Udmurtiassa sodasta palannut mies ampui autotallissa juopottelun aikana toveriaan silmään ja kuristi tämän johdolla. Oikeudenkäynti alkoi helmikuun alussa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti