perjantai 24. helmikuuta 2023

Fordit korvattiin lastulevyllä

Entisellä Fordin autotehtaalla Seuloskoissa on alettu valmistaa lastulevyä, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Keittiövalmistajan levytehdas on osa Leningradin aluehallinnon "kunnianhimoisia tuonninkorvaushankkeita".

Keittiövalmistaja Sloteks on vuokrannut entisen Fordin autotehtaan tilat Seuloskoissa huonekalulevyjen valmistamista varten. Leningradin alueen talouskehitys- ja investointikomitean mukaan tehdas on jo aloittanut toimintansa. "Leningradin alueen viranomaiset tukevat kunnianhimoisten tuonnin korvaamiseen tähtäävien hankkeiden luomista alueelle", sanotaan hallinnossa.

Sloteks ilmoitti aiemmin, että entisen autotehtaan tilojen vuokraaminen on ensimmäinen vaihe uuden huonekalutuotannon luomisessa Leningradin alueelle. Sen jälkeen yhtiö on ostanut muun muassa Ikean tehtaan Novgorodin alueelta voi siksi muuttaa suunnitelmiaan.

Ford ilmoitti viime syksynä vetäytyvänsä Venäjältä ja myyvänsä 49 % osuutensa yhteisyritys Sollersista nimellishintaan. Tätä ennen Ford oli keskeyttänyt sodan vuoksi kaiken toimintansa Venäjällä, mukaan lukien tuotannon, varaosien toimituksen ja teknisen tuen. 

Venäjän hyökkäyssodan seurauksena maan 19 autotehtaasta 16 on keskeyttänyt toimintansa ja monet autovalmistajat ovat lopettaneet toimituksensa. Aiemmista 60 automerkistä on jäljellä 14, joista kolme on venäläisiä ja muut kiinalaisia.

Tehtaansa Venäjällä ovat myyneet muun muassa Renault, Huyndai, Mercedes Benz ja Nissan. Henkilöautojen tuotanto laski tämän vuoksi viime vuonna 67 % eli 450 000 kappaleeseen.

Venäjän autopulaa on yritetty korvata rinnakkaistuonnilla, jonka osuus oli viime vuonna 12 % maassa myydyistä 626 300 uudesta henkilöautosta. Tämän vuoden alusta lähtien suuret autokauppiaat ovat tuoneet Venäjältä poistuneita automerkkejä Kiinasta 100-1000 kappaleen erinä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti