torstai 2. helmikuuta 2023

Slabunova tuomittiin sakkoihin "armeijan halventamisesta"

Karjalan tasavallan lainsäädäntökokouksen edustaja Emilija Slabunova on tuomittu sakkoihin "armeijan halventamisesta", kertoo Telegram-kanava From Karelia with freedom. Jabloko-puolueen edustajan mukaan oikeuden päätös on "odotettu, mutta ei juridisesti oikea".

Petroskoin kaupunginoikeuden tuomarilta Anna Nurijevalta meni vain muutama minuutti asian käsittelyyn. Emilija Slabunovalle määrättiin 30 000 ruplan hallinnollinen sakko "Venäjän asevoimien halventamisesta". Kansanedustaja oli vaatinut lainsäädäntökokouksen komiteoiden istunnossa sotilasoperaatioihin menevien verorahojen käyttämistä koulujen rakentamiseen.

Slabunovan mukaan tuomio on poliittinen, ja oikeuden päätös oli etukäteen selvä: "Tarkoituksena on aiheuttaa harmia ja luoda mahdollisimman paljon esteitä opposition edustajan toiminnalle". Kansanedustaja aikoo valittaa päätöksestä ja sanoo, ettei tee sitä vain todistaakseen syyttömyytensä, vaan myös varmistaakseen, että "historian kirjoihin jäävät kaikki todisteet Karjalassa ja koko Venäjällä nyt tapahtuvan järjettömyydestä".

Slabunovan asianajaja Aleksandr Kobrinski huomauttaa, että Venäjän lain mukaan kansanedustajaa ei voida saattaa hallinnolliseen tai rikosoikeudelliseen vastuuseen hänen toimintansa aikana ilmaisemastaan mielipiteestä. "Jos kansanedustaja raahataan poliisilaitokselle ja sitten oikeuteen äänestäjiensä etujen ilmaisemisesta, se tarkoittaa, että meillä Venäjällä on jotain vialla parlamentaarisessa demokratiassa", sanoo kirjallisuudentutkijanakin tunnettu Kobrinski.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti