lauantai 18. helmikuuta 2023

Venäläiset sotabloggarit menettävät uskonsa voittoon

Venäläiset sotabloggarit ovat menettämässä uskonsa voittoon Ukrainassa, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Pessimismiä on lisännyt Vuhledarin taistelu, jossa lyötiin kaksi Venäjän merijalkaväen eliittiprikaatia ja tuhottiin noin sata panssariajoneuvoa.

Donetskin "kansantasavallan" entinen puolustuministeri Igor Girkin uskoo, että Venäjällä ei nykyisellä armeijan johdolla ole mahdollisuutta voittaa sotaa. "Saimme aluksi voittoja ja meillä oli hyvät mahdollisuudet, mutta nyt olemme häviämässä ja vetäytymässä", sanoo Girkin.

Vuhledarin lähellä hyökänneen Vostok-pataljoonan komentaja eversti Aleksandr Hodakovski suosittelee hyökkäyksen pysäyttämistä: "Olen sanonut ja ajattelen edelleen, että nyt on parempi siirtyä puolustukseen saavutetuilla linjoilla sekä kerätä ja valmistella potentiaalia täysimittaista hyökkäystä varten."

Wargonzo-kanavan "sotakirjeenvaihtaja" Vladlen Tatarski arvostelee myös operaatioiden kulkua: "Etenemisemme ei riitä voittoon, sitä ei ole jonkin kukkulan tai laakson valloitus. Voitot saavutetaan vain murtautumalla rintaman läpi. Edistystä tapahtuu, mutta sitä ei ole riittävästi voittoa varten."

Kenraali Valeri Gerasimovin hyökkäysoperaation epäonnistuminen on johtanut sisäisten konfliktien kärjistymiseen. Puolustusministeriö on jättänyt yksityisarmeija Wagnerin vaille sodankäynnin jatkamiseen tarvittavia ammuksia. Wagnerin tykkimiehet kertovat, että ministeriö on "kokonaan katkaissut" ammusten toimittamisen haupitseja, panssarivaunuja ja kranaatinheittimiä varten.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti