tiistai 14. helmikuuta 2023

Putinille on rakennettu salainen rautatieverkko

Putinin virallisiin asuntoihin on rakennettu salaiset rautatielinjat, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Kremlin erakko liikkuu nykyään mielummin panssarijunalla kuin venäläisvalmisteisella Iljushin-lentokoneella.

Verkkolehti Projekt on löytänyt kolme salaista rautatieasemaa Putinin residenssien läheltä. Yksi niistä sijaitsee Valdain kansallispuiston alueella lähellä Dolgi Borodyn kylää. Siellä on presidentin suosikkiasunto.

Paikallisten asukkaiden mukaan asema ja erillinen rautatielinja on rakennettu ainoastaan Putinia varten. Rakentamisvuodeksi tarkentuu satelliittikuvien perusteella 2019. Asema on vartioitu, ja sen alueella on helikopterin laskeutumisalusta.

Moskovan ja Pietarin välillä työskennellyt entinen veturinkuljettaja kertoo nähneensä useita kertoja presidentin erikoisjunan. Rautatie Valdain lähellä oli hänen mukaansa aiemmin kauheassa kunnossa, mutta nyt Putinin käyttämät osuudet on korjattu.

Salaisia rautatieasemia on löydetty myös Putinin kahden muun residenssin läheltä. Vuonna 2015 rakennettiin rautatie Novo-Ogarjovon asemalle, joka sijaitsee 400 metrin päässä valtionpäämiehen asunnosta. Asemaa ympäröi korkea aita, jossa on valvontakamerat kymmenen metrin välein.

Kolmas salainen asema sijaitsee Botsharov rutshein huvilan lähellä Sotshissa. Se on rakennettu vuonna 2017 ja myös korkean aidan ympäröimä.

Putinin panssarijunan kotiasema on Projektin mukaan Moskva-Kalantshevskajan varikko Moskovassa. Siellä on VIP-henkilöille tarkoitettu suljettu asema, jonka ympärillä oleva aita on vahvistettu piikkilangalla.

Projekt ja Dosje -julkaisujen mukaan Putinin panssarijuna kuuluu Grand Service Express -nimiselle yritykselle, jonka omistaa presidentin läheisen ystävän Juri Kovaltshukin veljenpoika. Presidentin neuvonantajan roolia näyttelevä Kovaltshuk hoitaa Putinin epävirallisia asuntoja sekä hänen perheensä ja läheistensä raha-asioita.

Venäjän uutiset muistaa toisenkin diktaattorin, joka liikkuu mieluiten panssarijunalla. Lienee täysin ymmärrettävää, että Venäjän presidentti välttää lentämistä venäläisvalmisteisilla koneilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti