sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Mies varasti terveysaseman hyyskän polttopuiksi

Tsheljabinskin alueen Novoukrainskin taajamassa on varastettu puinen ulkovessa, kertoo verkkolehti Novyje Izvestija. Paikallinen mies oli käyttänyt terveysaseman hyyskän uuninsa lämmittämiseen.

Reilun 500 asukkaan taajaman terveysasemalla ei ole sisävessaa. Neljä vuotta sitten sen pihalle pystytettiin puinen ulkohuone, jonka hinnaksi tuli 10 000 ruplaa. Tullessaan töihin uudenvuoden jälkeen terveydenhoitaja huomasi hyyskän kadonneen.

Ulkohuoneen omistanut kunnanhallinto kääntyi asiassa poliisin puoleen, joka löysi nopeasti epäillyn. Kyseessä on perhe, josta kukaan ei käy töissä. Rikosvälineet ja todisteet löytyivät heidän kuistiltaan.

Mies perustelee tekoaan polttopuiden puutteella. Lähistön puiden oksat olivat kosteita, ja julkinen ulkohuone vaikutti hänestä sopivalta uunin lämmitykseen. Mies hajotti hyyskän paikan päällä ja lastasi laudat pihalla seisoviin rattaisiin. Näin saadut polttopuut riittivät kahden päivän ajaksi.

Nyt perheeltä on taas polttopuut loppu, ja mies teroittaa jälleen aseitaan. Tällä kertaa hän aikoo sahata lautoja jostain palaneesta talosta. Miestä odottaa oikeudenkäynti, ja terveysaseman henkilökunnan on käytettävä kunnantalon vessaa. Kunnanjohtaja sanoo, että uutta käymälää ei toistaiseksi rakenneta.

Hassuinta asiassa on, että paikallinen uutistoimitus teki siitä jutun, jonka valtion televisiokanava välitti koko Venäjälle.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti