lauantai 18. helmikuuta 2023

Kaliningradin kuvernööri lyö pöytään "venäläiskortin"

Kaliningradin kuvernööri haluaa houkutella paluumuuttajia "venäläiskortin" avulla, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Ulkomailla asuvat venäläiset saisivat sillä alennuksia matkoista ja muita etuisuuksia Venäjällä.

Kaliningradin alueen kuvernöörin Anton Alihanovin mukaan venäläiskortti tarjoaisi ulkomailla asuville venäläisille "henkilökohtaisen tukipisteen ja yhteydenpitokanavan Venäjän kanssa", vaikka nämä eivät olisi Venäjän kansalaisia. Kuvernöörin mukaan monet virastot tukevat ajatusta. Venäläiskortin haltijalle voitaisiin tarjota muun muassa:

  • oikeus opiskella Venäjän keski- ja korkeakouluissa
  • ilmaista terveydenhoitoa tietyissä tapauksissa
  • pitkäaikainen viisumi tai viisumivapaus myös perheenjäsenille
  • mahdollisuus työskennellä Venäjällä valtion virkoja ja oikeusviranomaisia lukuun ottamatta
  • alennuksia matkoista ja muista palveluista.

Alihanov kertoo saavansa paljon yhteydenottoja ulkomailla asuvilta venäläisiltä, jotka pyytävät "auttamaan vaikeiden aikojen ylitse", koska heillä on nykyään "vaikeaa Euroopassa". "Venäläisiä on vuosikymmenten ajan sorrettu Baltian maissa, heidän oikeuksiaan loukataan ja heitä syrjitään kansallisuuden ja kielen perusteella. Meidän on autettava omiamme", sanoo Abhasiassa syntynyt saksalaisen Itä-Preussin kuvernööri, jolla on musliminimi ja venäläis-kreikkalais-georgialaiset sukujuuret.

Venäjän uutisilla on oma "venäläiskorttinsa", johon kuuluu venäläisten kaksoiskansalaisuuden kieltäminen ja luopuminen pysyvistä oleskeluluvista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti