torstai 23. helmikuuta 2023

Venäjän fraseologismeja, 1. oppitunti

Samaralaiskommunisti kuunteli Putinin puhetta nuudelit korvillaan, kertoo verkkolehti The Insider. Venäjän kommunistipuolue on luvannut ryhtyä toimenpiteisiin tapauksen johdosta.

Samaran alueduuman kommunistiedustaja Mihail Abdalkin on julkaissut sosiaalisessa mediassa videon, jossa hän seuraa presidentti Putinin puhetta liittokokoukselle. Edustajan korvista roikkuvat nauhamakaronit, joita nuoriso kutsuu nuudeleiksi.

Abdalkin kertoo kuunnelleensa presidentin puheen alueduuman varapuheenjohtajan pyynnöstä. "Tuen täydellisesti, olen aivan samaa mieltä, loistava suoritus. En ole kuullut mitään vastaavaa 23 vuoteen. Olen iloisesti yllättynyt", kirjoittaa videolla Putinille nyökkäileva kommunisti.

Venäjän kommunistisen puolueen lehdistöpalvelu kutsuu samaralaisedustajan tekoa tyhmäksi ja lupaa, ettei se jää vaille puolueen alueduuman edustajaryhmän johdon huomiota. "Meidän on ylipäätään arvioitava hänen ammatillista toimintaansa. Ehkä hän on väärällä alalla, ehkä hänellä on muita kiinnostuksen kohteita elämässä", sanoo lehdistöpalvelun päällikkö. Hän syyttää Abdalkinia myös siitä, että tämä on innostunut liikaa virtuaalielämästä todellisten asioiden kustannuksella.

Aiemmin Kalugan alueella poliisi alkoi tutkia piirikokouksen edustajaa, joka tiedotusvälineiden mukaan ei noussut seisomaan Venäjän kansallishymnin aikana. Malojaroslavetsin piirin hallinnon päällikkö lupaa saattaa kommunistiedustaja Aleksandr Lependinin hallinnolliseen vastuuseen ja lähettää tapauksen eettisen komitean tutkittavaksi.

Ai niin: fraseologismi "ripustaa nauhamakarooneja korville" (вешать лапшу на уши) tarkoittaa venäjäksi "valehdella, huijata, sumuttaa jotakuta", tarkentaa Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti