sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Uusnatsi sai luodin lähietäisyydeltä takaraivoon

Venäläistä uusnatsia Igor Mangushevia on ammuttu Luhanskin alueella lähietäisyydeltä takaraivoon, kertovat talouslehti Kommersant ja verkkolehti The Insider. Hänet tunnetaan Jenot-yksityisarmeijan johtajana, joka on vaatinut pääkallo kädessään kaikkien ukrainalaisten tappamista.

Venäläisten sotabloggareiden mukaan Mangushevia ammuttiin lauantaina puolenyön jälkeen Luhanskin alueen Kadijivkan kaupungissa lähietäisyydeltä takaapäin ilmeisesti 9 millimetrin pistoolilla. Hänet vietiin kaupungin sairaalaan, jossa luodin todettiin jääneen aivoihin. Lääkärien mukaansa ammutun tila on vakaa, mutta heidän ennusteensa on "negatiivinen".

Bloggarit esittävät ristiriitaisia tietoja Mangushevin sotilasarvosta. Toiset kutsuvat häntä Luhanskin "kansanmiliisin" droonien torjuntayksikön komentajaksi, toiset Venäjän armeijan kapteeniksi. Aiemmin tiedettiin, että Mangushev sotii Ukrainassa palkkasoturien riveissä. Hän pitää "Seikkailijan muistiinpanoja" -nimistä Telegram-kanavaa ja striimaa Ridus-verkkosivustolle.

Mangushev tunnetaan kansallismielisten perustaman Jenot-yksityisarmeijan entisenä johtajana, jolla on yhteyksiä Jevgeni Prigozhinin trollitehtaaseen. Elokuussa 2022 hän esiintyi "ukrainalaissotilaan pääkallo" kädessään vaatien kaikkien ukrainalaisina itseään pitävien tuhoamista. Mangushevin mukaan "me poltamme talonne, tapamme perheenne, viemme pois lapsenne ja kasvatamme heidät venäläisiksi".

Mangushevin vaimoksi esittäytyvän naisen mukaan hänen miehensä yritettiin murhata rintaman takana, mutta viranomaiset eivät ole kiinnostuneita asiasta. Vaimon mukaan Mangushevia ei pystytä leikkaamaan Kadijivkan sairaalassa eikä häntä ole kuljetettu saamaan asianmukaista hoitoa.

PS: Mangushev on sittemmin kuollut, kertoo The Insider.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti