lauantai 20. elokuuta 2022

Kun tytär osoittautuu petturiksi

Uutissivusto Meduza julkaisi hiljattain senaattori Eduard Isakovin tyttären Dianan haastattelun, jossa tämä kertoo suhteestaan sotaan Ukrainassa ja esittää näkemyksiään demokratian mahdollisuuksista Venäjällä. Dianasta kirjoittaa myös BBC:n venäjänkielinen toimitus. Joogavalmentajana työskentelevä 25-vuotias "kansanvihollinen" on sittemmin siirtynyt ulkomaille.

Dianan isä on Hanti-Mansian edustaja Venäjän parlamentin ylähuoneessa. Hän on Ukrainan sodan kannattaja, jonka nimi löytyy EU:n pakotelistalta. Eduard Isakov reagoi Dianan haastatteluun Telegram-kanavallaan (arkistolinkki):

"Diana on näköjään saanut rahaa näiltä ulkomaisiksi agenteiksi julistetuilta tiedotusvälineiltä. Hän on toisin sanoen myynyt isänsä, perheensä ja synnyinmaansa ja jättänyt Venäjän. On vaikeaa löytää sanoja, kun tytär osoittautuu petturiksi."

Isakov jätti perheensä Dianan ollessa kolmivuotias. "Hän on kirjoilla psykiatrian klinikalla itsemurhayritysten takia. Hänen kanssaan on vaikeaa keskustella. Hän piti itseään kolme vuotta sateenkaari-ihmisenä, ajoi päänsä kaljuksi ja pukeutui kuin poika. Sitten hän alkoi tapailla miestä ja päätti kuitenkin olla tyttö."

Isakovin mukaan Diana ei halunnut mennä opiskelemaan koulun jälkeen. "Hän ei ole työskennellyt päivääkään, pyysi minulta rahaa elämiseensä. Siitä lähtien, kun sain tietää, että hänellä on Venäjän-vastaisia mielipiteitä, me emme ole olleet tekemisissä, minä en ole antanut hänelle rahaa enkä ole maksanut hänen asumistaan. Luulin, että hän menee töihin, rupeaa aikuiseksi ja alkaa ajatella kuin aikuinen. Mutta hän päätti tienata rahaa myymällä haastattelunsa ja esiintymällä senaattorin tyttärenä."

Meduzan mukaan se ei ole tässäkään tapauksessa maksanut haastattelusta.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti