perjantai 26. elokuuta 2022

Venäjän metsät täynnä tuholaisia?

Venäjän metsäpalot ovat tänä kesänä olleet tavallistakin laajempia. Rjazanin alueen paloja katsastamassa käynyt hätätilaministeriön päällikkö Aleksandr Kurenkov uskoo niiden olevan tahallaan sytytettyjä, kertoo uutissivusto BFM. Viranomaiset odottavat kansalaisilta ilmiantoja tihutyön tekijöistä.

Rjazanin alueella paloja epäillään tuhotyöksi, koska ne ovat alkaneet yksinomaan syrjäisestä Okan luonnonpuistostä. Mahdollisena pidetään myös sitä, että niiden varjolla tehdään laittomia hakkuita.

Greenpeacen ohjelmajohtaja Mihail Krendlin suhtautuu tuholaisversioon epäillen. Hänen mukaansa valtaosa metsäpaloista on joka tapauksessa ihmisten sytyttämiä. Niiden syynä ovat metsästäjien, sienestäjien ja marjastajien nuotiot ja tupakantumpit, joista tuli leviää nopeasti kuumalla, kuivalla ja tuulisella ilmalla.

Tällä hetkellä Rjazanin alueella palaa 15 tuhatta hehtaaria metsää. Kaarinan kunnan kokonainen läntti on Venäjän mittakaavassa mitätön, mutta vallanpitäjät joutuvat kiinnittämään siihen huomiota, koska savu leviää Moskovaan.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti