tiistai 30. elokuuta 2022

Visuaalista propagandaa?

"Epäisänmaallinen" autokorjaamon julkisivu herättää suuria tunteita Burjatian pääkaupungissa Ulan-Udessa, kertoo paikallinen uutissivusto Infpol. Telegram-kanava Solovjinyi pomjot esittää yhden nettikirjoituksista alkuperäisessä kieliasussa, jota tässä yritämme mukailla:

"Herran tähden ihmiset mikä teitä vaivaa miten te siedätte vasemman rannan suuntaan Barsojevinkatu 58:n Ukrainan lipun väristä rakennusta, jään joka aamu pois autotallien pysäkillä ja voin huonosti näkemästäni, kertokaa kenen puoleen voi kääntyä mihin instansseihin jotta tämä mielettömyys saataisiin pois silmistä, vaikka edes julkisivu muutettaisiin. sillä aikaa kun pyhä venäjän kansa taistelee olemassaolonsa puolesta ukrainan itäosassa, niin meillä on täällä tämmöistä... Näin ei saa olla"

Netissä muistutetaan, että sininen ja keltainen väri on myös Burjatian lipussa, ja että kyseinen rakennus on seissyt kaupungin keskustassa monta vuotta. 

Vastaavanlainen "skandaali" sattui Ulan-Udessa viime toukokuussa, kun asuintalon pihatien reunakivet olivat saaneet sinikeltaisen värityksen. Ukrainan lippu on kummitellut myös muissa Venäjän kaupungeissa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti