lauantai 20. elokuuta 2022

Välittäjät rikastuvat Suomen viisumeilla

Pietarilainen uutissivusto Fontanka kertoo Suomen viisumin hinnan lentäneen pilviin sen jälkeen, kun Suomi päätti rajoittaa turistiviisumien myöntämistä venäläisille. Viisumimarkkinoille ovat ilmestyneet jobbarit ja keinottelijat.

Syyskuun alusta Suomi puolittaa venäläisille myönnettyjen viisumien määrän, ja samalla turistiviisumien osuus lasketaan kymmenesosaan aikaisemmasta. Tämän seurauksena viisumin saamiseen saattaa mennä 4-5 kuukautta nykyisten 2,5 kuukauden sijasta.

Pietarilaiset matkatoimistot ovat ryhtyneet keinottelemaan hallussaan olevilla viisumianomusten jättämisajankohdilla, vaikka Suomen pääkonsulaatti ei ole niitä syyskuusta lähtien vielä edes avannut. Elokuussa harvat vapaana olevat peruutusajat maksavat 30 tuhatta ruplaa, ja syyskuussa välittäjien hintojen uskotaan kohoavan 35-40 tuhanteen ruplaan. Vapaita aikoja kaupitellaan myös Internetissä.

Itse viisumi maksaa konsulaatissa noin 4,5 tuhatta ja matkatoimiston kautta kiireettömänä 7-10 tuhatta ruplaa. Tavallinen viisuminhakija, joka ei ole valmis maksamaan ylimääräistä, saattaa saada matkustusasiakirjansa vasta ensi keväänä. Viisumin enimmäispituus on laskettu viidestä kahteen vuoteen, ja monikertaviisumin asemasta hakija saattaa saada kertaviisumin.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti