sunnuntai 28. elokuuta 2022

Venäjällä halutaan kouluttaa "lojaaleja eliittejä" ulkomaille

Entinen pääministeri Sergei Stepashin ehdottaa, että samaan aikaan kun Venäjä luopuu Bolognan prosessista, venäläiset yliopistot ryhtyisivät kouluttamaan ulkomaalaisia opiskelijoita, jotka valmistumisensa jälkeen työskentelisivät maidensa valtionhallinnossa. "Tällainen järjestelmä auttaisi luomaan pitkällä tähtäyksellä maallemme lojaaleja eliittejä", uskoo Stepashin. Asiasta kertoo valtion sanomalehti Rossijskaja gazeta.

Esimerkkinä uskollisuudesta Venäjää kohtaan Stepashin mainitsee Afrikan maat. "Kansojen ystävyyden yliopisto on monien vuosien ajan kouluttanut afrikkalaisia opiskelijoita. Suurin osa sen kasvateista hoitaa nykyään tärkeitä valtiollisia tehtäviä Afrikan maissa. Tämä on tietysti johtanut siihen, että Afrikan maat ovat meille lojaaleja: yksikään niistä ei ole yhtynyt Venäjän vastaisiin pakotteisiin. Monet näiden valtioiden virkamiehistä osaavat erinomaisesti venäjää ja suhtautuvat ystävällismielisesti kansaamme."

Toinen hyvä esimerkki on Stepashinin mukaan Moskovan kansainvälisten suhteiden instituutti, jossa on perinteisesti ollut opiskelijoita Kuubasta, Kiinasta, Kirgisiasta, Vietnamista ja Kazakstanista. "Tällä hetkellä nämäkään maat eivät ole asettaneet Venäjää kohtaan pakotteita. Kuten näemme, tällainen koulutuspolitiikka hyödyttää meitä, ja siihen on panostettava."

"Opiskelunsa aikana ulkomaalaiset opiskelijat tutustuvat valtiomme saavutuksiin, kulttuuriin, tieteeseen ja elämäntapaan. Näin syntyy käsityksiä ja arvoja ja kehittyy yleinen suhtautuminen kansaamme ja maatamme kohtaan. Kun opiskelijat palaavat kotimaihinsa, heistä tulee meidän maamme arvojen edistäjiä, mikä auttaa luomaan Venäjälle lojaaleja väestöryhmiä ulkomailla."

Jonkun pitäisi kertoa Stepashinille ettei tämä ole toiminut ennenkään, toteaa Neuvostoliitossa opiskellut Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti