maanantai 22. elokuuta 2022

Rukous viisumin saamisesta

Venäjän netissä leviää kulovalkean tavoin Uralilla sijaitsevan Glinskojen kylän kirkon sivuilla julkaistu "rukous viisumin saamisesta", kertoo pietarilainen uutissivusto Fontanka. Tarkemmin katsottuna kyseessä on rukous unohdettujen syntien anteeksiannosta, mutta mitäpä sillä on väliä, kun ihmiset kertovat sen toimivan myös viisumiasioissa.

Eräs nainen kertoo, miten hän odotti viisumia turhaan viikkokaupalla, matkavakuutuksen kanssa oli ongelmia, ja niinpä hän alkoi rukoilla: "Ja yhtäkkiä, noin viiden minuutin päästä tapahtui todellinen ihme! Sain vakuutukseni ja konsuli soitti ja pyysi tulemaan huomenna haastatteluun. Olin shokissa. Seuraavana päivänä sain viisumin ilman mitään ongelmia."

Toinen tapaus: "Menin naimisiin ja muutin Kiovasta Moskovaan. Piti saada oleskelulupa, mutta ensimmäisellä yrityksellä sain kielteisen päätöksen. Toisella yrittämällä hakemusten vastaanotto lopetettiin ennen kuin pääsin tiskille. Sitten rukoilin pyhää Spiridonia, ja ihmeellisellä tavalla hakemukseni hyväksyttiin", kertoo Jelena.

Netistä löytyy paljon esirukouspyyntöjä, ja sama rukous tulee vastaan eri muodoissa. Oranienbaumin pyhän Spiridonin kirkon sivuilla Andrei kertoo rukouksen voimasta: "Vaikka viisumia tehtiin melkein kuukausi, vielä viime hetkellä ei ollut selvää, saanko sen vai en. Rukoilin pyhää Spiridonia ja Nikolaos Ihmeidentekijää, ja heidän ansiostaan sain viisumin käsiini yhdeksältä illalla. Tunnin päästä olin jo matkalla Liettuaan." Andrein tanssikilpailut Kaunasissa menivät hienosti, ja joukkue toi Venäjälle kolme mitalia.

Pietarin metropoliittakunnassa viisumirukoukseen suhtaudutaan epäillen, mutta todetaan, että uskovaiset voivat rukoilla Jumalaa omalla tavallaan: "On tärkeää muistaa, että rukous ei ole maaginen loitsu, vaan keskustelua Jumalan kanssa. Mitään erityistä kirkon vahvistamaa viisumirukousta ei ole olemassa."

Glinskojen kirkon sivuilta löytyy rukouksia joka tarpeeseen: "jotta mies soittaisi", "jotta lentokone veisi perille", "manaus, jotta aviomies ei vaimoaan loukkaisi" ja jopa "tulinen rakkauden rukous", mitä se sitten tarkoittaakin.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti