tiistai 23. elokuuta 2022

"Juksi maa! Juksi presidentti! Juksi voitto!"

Uutissivusto Meduza referoi hiljattain räjäytetyn Darja Duginan muistotilaisuutta Moskovan Ostankino-propagandakeskuksessa:

Aleksandr Dugin, "venäläinen filosofi", Darjan isä:

  • "Halusin kasvattaa tyttäreni sen mukaan, millaisena näen ihmisen ihanteen. Se on ennen kaikkea usko. Hän vietti koko lapsuutensa ortodoksileireillä, kävi kirkossa, ja se on tärkeää."
  • "Lapsesta saakka hänen melkeinpä ensimmäiset sanansa, jotka me tietysti hänelle opetimme, olivat Venäjä, meidän valtakuntamme, meidän kansamme, meidän imperiumimme."
  • "Hän kuoli kansan puolesta. Hän kuoli Venäjän puolesta. Rintamalla. Ja se rintama on täällä. Ei siellä, vaan täällä. Jokaisessa meistä. Suurin hinta, jonka voi joutua maksamaan - sen voi lunastaa vain voitto. Hän eli voiton puolesta, hän kuoli meidän venäläisen voittomme puolesta." 

Leonid Slutski, liberaalidemokraattisen puolueen puheenjohtaja:

  • "Meillä on oikeus erilaisiin mielipiteisiin, mutta tärkeimmässä asiassa meidän täytyy olla yhtenäisempiä kuin koskaan ennen yhteisen uusimman historiamme aikana. Yksi maa! Yksi presidentti! Ja yksi voitto! Jonka tuloksena meidän valoisan, ihanan, tavattoman viisaan Dashan mukaan nimetään katu ja aukio ei vain siellä, vaan ensi sijassa siellä - natsismista vapautetussa Kiovassa."

Sergei Mironov, Oikeudenmukainen Venäjä -puolueen edustajaryhmän puheenjohtaja duumassa:

  • "Hän taisteli maansa tulevaisuuden puolesta, synnyinmaamme itsenäisyyden ja suvereniteetin puolesta, hän taisteli fasismia vastaan, ja fasismi hänet tuhosi."
  • "Tämän röyhkeän rikoksen tilaajat ja tekijät on saatava kansainväliseen tuomioistuimeen. Tulee juridinen oikeudenkäynti, mutta historia antaa jo tuomionsa. Sillä fasismi on tuhottava pesässään, joka nykyään on valitettavasti Kiovassa. Mutta tämän fasismin tilaajat ja luojat istuvat Washingtonissa. Historian tuomio saavuttaa heidät joka tapauksessa."

Dmitri Kiseljov, propagandisti:

  • "Millaisen täytyy olla Venäjän vastaus? Yhtäältä, Ukrainan peräänantamaton denatsifikaatio ja demilitarisaatio. Peräänantamattomat toimet. Sisäinen yhtenäisyys... Meille tämä traaginen, mieletön tapaus on syy liittyä yhteen. Tullaksemme voimakkaammiksi. Ja heittääksemme pois kaikenlaisen kaksoisajattelun, joka vielä äskettäin oli sivistyneistömme ominaisuus, ja joka on monta kertaa johtanut suuriin murhenäytelmiin."

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti