sunnuntai 21. elokuuta 2022

Who is mister Dugin?

Aleksandr Dugin, jonka tytär räjäytettiin hiljattain Moskovan lähellä, tunnetaan "Putinin neuvonantajana", "geopoliittisena teoreetikkona" ja jopa "venäläisenä filosofina". Edesmenneen Valerija Novodvorskajan mukaan hän vain sattuu työskentelemään rahasta fasistina. Dugin esitteli näkemyksiään Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa turkkilaiselle Türkiye-lehdelle viime huhtikuussa.

Duginin mukaan Venäjän armeija käy Ukrainassa sotaa yksinapaista maailmanjärjestystä vastaan. "Me emme voi hävitä tätä sotaa. Muussa tapauksessa koko maailma muuttuu tulimyrskyksi." Sodan tuloksena syntyy Duginin mielestä uusi maailma. "Venäjän tavoitteena ei ole pelkkä Ukraina. Toimemme Ukrainassa ovat haaste Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen muodostuneelle USA ja Nato -keskeiselle yksinapaiselle maailmanjärjestykselle. Länsi on valinnut Ukrainan tutkikohdakseen, ja ilman Venäjän sotilaallista väliintuloa sieltä olisi hyökätty Venäjän alueelle." 

"Donbasin tai Ukrainan joidenkin osien hallitseminen ei ole voitto Venäjälle. Sotilaamme eivät palaa kotiin ennen kuin asetetut kohteet on tuhottu koko maassa ja turvallisuus palautettu, tai kunnes Zelenskyi antautuu", toteaa Dugin. "Rauhanneuvottelut, jotka olisivat pelkkää harhautusta, eivät ole mahdollisia."

Duginin mukaan Butshan verilöyly oli länsimaiden ja ukrainalaisten lavastusta, ja myös Kramatorskin asemalle iski Ukrainan armeijan ohjus.

Dugin, joka väittää lausuntojensa edustavan Venäjän virallisia näkemyksiä, sanoo ettei Venäjän armeija ole turvautumassa ydinaseiden käyttöön. "Mutta tilanne muuttuu, jos Yhdysvallat tai Nato tuo joukkonsa kentälle. Kenenkään ei pidä luulla meidän suvaitsevan sellaista mahdollisuutta. Tämä on uhka Venäjän kansalliselle turvallisuudelle, ja meillä on oikeus ryhtyä sitä vastaan ennaltaehkäiseviin toimiin, ydinaseiden käyttö mukaan luettuna."

"Venäläisen filosofin" haastattelua referoivat Venäjällä uutistoimisto RIA Novosti ja Venäjän valtion televisio.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti