keskiviikko 31. elokuuta 2022

Lentolippujen hinnat ovat kaksinkertaistuneet

Lentolippujen hinnat ovat nousseet Venäjällä 60-100 prosenttia länsimaiden asettamien pakotteiden takia, kertoo The Moscow Times. Ulkomaan lomamatkojen hinnat ovat nousseet 50-70 prosenttia. Venäläiset lentoyhtiöt käyttävät koneitaan etupäässä kotimaisilla linjoilla, mutta valuuttakurssien muutokset ovat auttaneet ulkomaanmatkailua, toteaa Venäjän matkatoimistojen liiton puheenjohtaja Artur Muradjan.

Venäläisten ainoaksi ulkomaanmatkakohteeksi on jäänyt Lähi-Itä, mutta jatkossa on tarkoitus lisätä lentoja Kuubaan, Arabiemiraatteihin, Malediiveille ja Thaimaahan. Venäjän hyökkäyssodan takia kesän matkailutuloista jäi saamatta vähintään puolet, ja menetykset lasketaan kymmenissä miljardeissa ruplissa. Syksyllä ja talvella tilanne vaikeutuu entisestään.

Matkojen kallistumiseen vaikuttavat myös Venäjän keskuspankin toimet dollarin ja euron käytön vähentämiseksi. Pankit kieltäytyvät avaamasta tilejä arabimaiden valuutoissa, ja tileistä Kiinan juaneissa ei ole hyötyä sellaisissa kohteissa kuin Turkki, Malediivit ja Arabiemiraatit. Muradjan odottaa valuuttakulujen kasvavan 10-15 prosenttia.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti