Ravintola-alan kuluttajahintaindeksi on nyt korkeimmillaan kahdeksaan vuoteen. Pietarilaiset ravintoloitsijat yrittävät hillitä hintojen nousua, mutta raaka-aineiden kallistuminen 30-50 prosentilla tekee siitä vaikeaa. Eniten ovat nousseet sokerin, suolan, tattariryynien, juomien, mantelin, lohen ja juustojen hinnat. Ravintola-alalla inflaatio on 20-22 prosenttia, kun se elintarvikkeiden vähittäiskaupassa on alle 15 prosenttia.
"Jos kaikesta tulee hyvin kallista, jotkut segmentit joudutaan ehkä sulkemaan. Muissa ryhmissä tulemme joka tapauksessa nostamaan hintoja, koska emme voi toimia tappiolla. Tällä hetkellä tärkein kysymys on, kuinka pitkään asiakkailla riittää rahaa käydä ravintoloissa", toteaa Bronka Restaurant Groupin johtaja Galina Belousova.
Venäjän uutiset
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti