tiistai 31. tammikuuta 2023

Medvedev kehottaa varastamaan "kaiken"

Dmitri Medvedev kehottaa laillistamaan piratismin "kaikessa elokuvista teollisiin ohjelmistoihin", kertoo talouslehti Kommersant. Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtajan mukaan tällaiset toimet olisivat vastapakotteita maasta vetäytyneille läntisille elokuva- ja ohjelmistoyrityksille.

Telegram-kanavallaan kirjoittanut Medvedev väittää, että Venäjä on pystynyt korvaamaan "valtaosan teollisuustuotteista ja kulutustavaroista" kotimaisilla ja aasialaisilla vastineilla. Hän panee merkille myös "rinnakkaistuonnin", jonka avulla maahan saadaan läntisiä merkkitavaroita.

"Jäljellä on vain sääntöjen hyväksyminen heidän immateriaalioikeuksiensa käytöstä. Ilman minkäänlaisia lisenssejä tai tekijänoikeusmaksuja. Nämä ovat osa meidän vastapakotteitamme, jotka kohdistuvat heidän omistusoikeuksiinsa. Koskien kaikkea elokuvista teollisiin ohjelmistoihin", sanoo Putinin klovni.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan länsimaat ovat hyväksyneet useita Venäjää vastaan suunnattuja pakotepaketteja. Niihin sisältyy muun muassa tietokoneohjelmistojen myyntiä koskeva kielto, muistuttaa Kommersant. Maasta ovat lähteneet myös suuret IT-yritykset, jotka ovat toimittaneet teollisia ja muita ohjelmistoja. Suuret elokuvastudiot ovat lopettaneet elokuvien ja sarjojen lisensoinnin. Tämän seurauksena Venäjällä halutaan ottaa käyttöön "pakollinen sisällön lisensointi".

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti