torstai 12. tammikuuta 2023

Venäjän sankareita: äitinsä tappaja

Uralilla haudattiin juhlallisesti Wagnerin vankisotilas, joka oli hakannut äitinsä kuoliaaksi, kertoo jekaterinburgilainen uutissivusto E1.ru. Virallisessa muistokirjoituksessa Sergei Molodtsovia kutsutaan "luovaksi ja rehelliseksi ihmiseksi".

Venäjän hyökkäyssodassa kuolleen 46-vuotiaan Sergei Molodtsovin hautajaiset pidettiin viikko sitten Sverdlovskin alueella sijaitsevassa Serovin kaupungissa. Arkkua kantoivat sotilaat, ja muistotilaisuudessa esiintyi veteraaneja, jotka kiittivät Sergeitä "rohkeudesta ja sankaruudesta". Molodtsov oli liittynyt yksityisarmeija Wagneriin kärsiessään tuomiotaan vankilassa.

Sergei oli syntynyt Ussurijskissa opettajaperheeseen. Koulun jälkeen hän lähti armeijaan, ja vuonna 1995 hän osallistui ensimmäiseen Tshetshenian sotaan. Armeijan jälkeen Sergei valmistui korkeakoulusta ja muutti vanhempiensa kanssa Seroviin.

Serovin kaupunginhallinnon mukaan Sergei oli luova ihminen: "Hän harrasti luunveistoa ja työskenteli korupajassa. Läheiset muistavat Sergein hyvin poikkeuksellisena ihmisenä, joka rakasti elämää. Hän oli rehellinen mies, joka vastasi aina muiden hätään ja auttoi heikkoja ja tarvitsevia."

Serovin tuomioistuimen kortiston mukaan Molodtsov oli tuomittu taposta vuonna 2017. Hän oli asunut naisystävänsä kanssa iäkkään äitinsä luona ja hakannut tämän humalapäissään kuoliaaksi. Oikeuden tuomion mukaan Sergei oli lyönyt ja potkinut äitiään vähintään kuusi kertaa päähän, vartaloon ja raajoihin ja murtanut tämän leuan, kasvot ja olkapään. Nainen oli kuollut vammoihinsa, mutta oikeudenkäynnissä poika väitti, että tämä oli itse kaatunut vahingossa.

Molodtsov oli jo aiemmin tuomittu Ussurijskissa kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä yhdeksän vuoden vankeuteen, mutta hänet oli vapautettu ehdonalaisesti. Serovin tuomioistuin tuomitsi äitinsä tappajan 11,5 vuodeksi vankileirille. Vankilassa hän ehti istua vähän yli viisi vuotta.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti