perjantai 6. tammikuuta 2023

Wagnerin vankisotilaat pääsivät vain lomalle

Wagnerin "armahdetut" vankisotilaat ovat todellisuudessa yhä tuomittuja ja hallinnollisen valvonnan alaisia, kertoo Telegram-kanava Sota. Vankeja puolustavan kansalaisjärjestön mukaan he palaavat Prigozhinin yksityisarmeijaan 45 päivän kuluttua.

Wagnerin perustaja Jevgeni Prigozhin kertoi ensimmäisten vankisotilaiden vapauttamisesta torstaina. Vankeja puolustavan kansalaisjärjestö Rus sidjashtshajan johtajan Olga Romanovan mukaan hän sekoitti puheessaan kolme eri käsitettä, kertoo Telegram-kanava Vjorstka. Yleisestä armahduksesta (ven. amnistija) vastaa Venäjän parlamentti, armahduksesta (pomilovanije) presidentti ja tuomion kumoamisesta (snjatije sudimosti) tai ehdonalaiseen päästämisestä oikeuslaitos. Mitään virallisia päätöksiä ei vankisotilaiden suhteen ole tehty.

Romanova kertoo Facebook-sivullaan, että "vapaaksi" päästetyt vankisotilaat ovat solmineet sopimuksen palveluksen jatkamisesta Prigozhinin yksityisarmeijassa. Heidän ihoonsa on tatuoitu Wagnerin tunnus, ja heidän tulee ilmoittautua 45 päivän kuluttua. Rintamapalvelun asemasta vangit on luvattu lähettää "etsimään sabotaasiryhmiä". Sitä ennen vangit lomailevat Venäjällä vankeinhoitolaitoksen ja poliisin valvonnan alaisina.

Verkkolehti Vazhnyje istorii on tunnistanut viisi "vapautettua" Wagner-sotilasta. Heidät on tuomittu varkauksista, ryöstöistä, huumekaupasta ja murhista pitkiin vankeusrangaistuksiin. Romanovan mukaan venäläisillä on syytä pelätä heitä enemmän kuin ukrainalaisia.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti