lauantai 21. tammikuuta 2023

"Me palellumme. Nukumme vaatteet päällä. Kylmästä sinisinä"

Venäläiset valittavat lämmityksen puutetta kotona ja kouluissa, kertoo Telegram-kanava Mozhem objasnit. Maan energiainfrastruktuuri tuhottiin jo ennen Putinin Ukrainassa aloittamaa hyökkäyssotaa.

Sillä aikaa kun Venäjä yrittää tuhota Ukrainassa maan energiahuoltoa, venäläiset palelevat kotonaan ja koulussa. Asukkaat valittavat lämmityksen puutetta paikallisissa someryhmissä ja tiedotusvälineissä.

Saratovissa koululaiset joutuvat opiskelemaan huonosti lämmitetyissä koulurakennuksissa. "Luokissa on ollut kylmä koko talven ajan. Lapset joutuvat istumaan sisällä päällysvaatteissaan. Tämän takia heitä moititaan ja pakotetaan riisuutumaan ja olemaan vain koulupuvut päällään", kirjoittaa paikallinen media.

Kirovin alueella eräässä Podosinovetsin piirin kyläkouluista lapset joutuvat istumaan tunneilla kahden asteen lämpötilassa. Vanhemmat ovat valittaneet asiasta kuvernööri Aleksandr Sokoloville. Tämä vastasi, että koulu on suljettava vuodeksi remonttia varten ja lapset on siirrettävä opiskelemaan muille paikkakunnille. Kouluun, jonka katto vuotaa ja lattia on mätä, on samaan aikaan ripustettu uusi muistolaatta Ukrainan sodassa kuolleen sotilaan kunniaksi. Kylmistä kouluista kerrotaan myös Jaroslavlissa.

Kostroman lähellä sijaitsevan Nikolskin taajaman asukkaat jäätyvät puutteellisen lämmityksen takia. Heidän asuntojensa lämpötila ei nouse yli 14 asteen. Viranomaiset myöntävät uuden lämpölaitoksen tarpeen, mutta sitä ei vain ole saatavilla.

Volgogradin alueen psykiatrisen sairaalan henkilökunta yrittää lämmittää potilaitaan kaikin mahdollisin keinoin. Petroskoin puukasarmeissa putket jäätyvät ja halkeilevat. Takabaikalialaisen kylän asukkaat kertovat olevansa kylmästä sinisiä: "Nukumme peittojen alla vaatteet päällä. Peseytyminen on mahdotonta ilman sairastumista. Elämmekö todella 2000-luvulla?"

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti