torstai 26. tammikuuta 2023

Kaksi miljoonaa leikkipanssarivaunuihin

Samaran alueella käytettiin yli kaksi miljoonaa ruplaa leikkipanssarivaunuilla käytyyn "Kurskin taisteluun", kertoo verkkolehti The Insider. Paikallinen Yhtenäisen Venäjän kaupunginvaltuutettu sai rahat sen järjestämiseen Putinin kulttuurirahastosta.

Syzranilaisen Sergei Ivanovin Splotshenije-järjestö sai viime vuonna 2,2 miljoonan ruplan eli vajaan 30 000 euron apurahan presidentin kulttuurirahastosta. Summalla järjestettiin koululaistapahtuma otsikolla "Muistan ja olen ylpeä!" Tapahtuman vetonaulana toimi toisessa maailmansodassa käydyn Kurskin taistelun uudelleen näytteleminen.

Taistelun rekonstruktio suoritettiin Samaran teknisen yliopiston urheilusalissa. Tilaisuudesta levisi video, jossa opiskelijat kotitekoisissa neuvosto- ja natsiunivormuissa työntelevät leikkipanssarivaunuja pitkin lattiaa. Salista kuuluu naurua.

Kommunistipuolueen kaupunginvaltuutetun avustaja ja kilpailevan nuorisojärjestön johtaja Konstantin Tretjakov on tehnyt Ivanovista ilmoituksen syyttäjälle. Hän arvostelee muun muassa univormujen, tankkien ja aseiden laatua tapahtumassa. Ivanovin järjestämä tilaisuus ei muistuttanut vähääkään Kurskin taistelua, sanovat kommunistitosikot.

Ivanovin mukaan kaikki esityksen kulut ovat perusteltuja. Hän mainitsee siirrettävän näyttelyn, konepistoolien jäljitelmät, videokuvaajan palvelut, kirjanpitäjän palkan ja sotilaspuvuista aiheutuneet kustannukset. Mitä tulee suunniteltujen kunnialaukausten puuttumiseen, kaupunginvaltuutettu selittää, että Izhevskin kouluampumisen jälkeen sellainen ei ole oppilaitoksissa enää tapana. Taistelu on näytelty Ivanovin mukaan yhteensä viisi kertaa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti