maanantai 30. tammikuuta 2023

Ladoja on kahta-kolmea väriä

Ladan voi nyt tilata mallista riippuen kahdessa tai kolmessa värissä, kertoo verkkolehti The Insider. Pakotteiden aiheuttaman maalipulan takia tarjolla ovat valkoinen, musta ja tummanvihreä. Aiemmin värejä oli 7-8.

Autokauppiaiden mukaan muita värejä on saatavilla aikaisintaan maaliskuussa. Ladoja valmistavan AvtoVAZin edustaja kertoo, että yritys pyrkii järjestämään säännölliset toimitukset. Kauppa- ja teollisuusministeriössä vakuutetaan, että joidenkin värien puuttuminen ei vaikuta tuotannon määrään ja että pula on lyhytaikainen.

Lada Grantaa on valmistettu marraskuusta lähtien mustana ja valkoisena. Niva Legend, Travel ja Bronto ovat saatavina tummanvihreänä. Värit pysyvät samoina ainakin tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen. Erään jälleenmyyjän mukaan Venäjällä vallitsevan autopulan takia värillä ei ole väliä, vain hinta on tärkeä.

Ladasta on sodan aikana tullut venäläisten lapsistaan saamien tapporahojen symboli. Esimerkiksi Saratovin alueelta kotoisin olleen laskuvarjomiehen Aleksei Malovin isä todisti kesällä television propagandalähetyksessä, miten perhe oli ostanut valkoisen Lada Grantan poikansa kuolemasta maksetulla korvauksella.

Venäjän automarkkinat menettivät viime vuonna useimmat ulkomaiset automerkit ja kysyntä laski liikekannallepanon seurauksena. Ulkomaiset yhtiöt ovat sodan takia poistuneet Venäjältä tai vähentäneet huomattavasti läsnäoloaan. Venäjän markkinat ovat heikentyneet ostovoiman laskun takia myös kiinalaisten merkkien osalta. Markkinajohtaja on nyt Lada, koska pakotteiden vuoksi kotimaisille autoille ei käytännössä ole vaihtoehtoja.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti