perjantai 6. tammikuuta 2023

Nyky-Venäjän sankareita: Dmitri Karjagin

Yksi Wagnerin vankisotilaista, joille Jevgeni Prigozhin on luvannut pääsyn vapauteen, on Dmitri Karjagin, kertoo Telegram-kanava Agentstvo. Hän tappoi rahasumman takia mummonsa ja sai siitä 14,5 vuoden vankileirituomion.

Karjagin suostutteli tammikuussa 2014 mummonsa myymään asuntonsa Tatarstanin Zainskissa ja muuttamaan kanssaan Moskovaan. 87-vuotias sotaveteraani sai kaupat tehtyään 820 000 ruplaa suoraan käsiinsä. Muutaman päivän kuluttua Karjagin houkutteli mummon autotalliin, jossa hän iski tätä useita kertoja vasaralla päähän. Karjagin heitti vielä elossa olleen vanhuksen kellariin ja telkesi sen luukun. Sen jälkeen hän anasti asuntokaupasta saadun rahasumman, antoi osan rahoista sukulaisilleen ja käytti loput naisiin ja viinaan. Sukulaisille Karjagin sanoi, että mummo oli muuttanut Ukrainaan.

Vanhuksen katoamista alettiin ihmetellä vasta puolen vuoden kuluttua, kun hän oli lakannut noutamasta eläkettään. Postin työntekijät ottivat yhteyttä poliisiin, joka havaitsi seuraavan vuoden puolella, että kadonnut ei ollut matkustanut mihinkään. Kuulusteluissa Karjagin tunnusti tappaneensa mummonsa ja näytti paikan, johon hän oli jättänyt tämän kuolemaan nälkään ja kylmyyteen. 

Oikeus tuomitsi 29-vuotiaan Karjaginin kesäkuussa 2016 erityisellä julmuudella tehdystä murhasta 14,5 vuoden kovennettuun vankileirirangaistukseen ja sitä seuraavaan vuoden vapausrajoitukseen. Seuraavan kerran Karjagin ilmestyi julkisuuteen eilen torstaina, kun hän kertoi V kontakte -sivullaan olevansa kuntoutuksessa Anapassa ja pääsevänsä pian kotiin.

Prigozhinin mukaan vankisotilaiden joukossa on monia, jotka ovat päätyneet kaltereiden taakse vahingossa tai luonteensa vuoksi. He eivät ole voineet löytää itseään rauhanomaisessa elämässä ja ovat siksi joutuneet vaikeuksiin. Nyt yhteiskunnan pitää olla heille kiitollinen ja suhtautua heihin kunnioittaen.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti